Tarih: 20.10.2015 11:00

Almanya Türkiye´den Yardım İstiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya, Binlerce Kişinin Ülkeye Akın Etmesini Engellemek için Türkiye´nin AB Üyelik Yolundaki Engellerin Kaldırılmasını Teklif Etti

Almanya pazar günü Türkiye´ye, Avrupa Birliği´ne katılma umudu konusunda daha hızlı ilerleme sözü verdi. Almanya bunun karşılığında Avrupa´ya göçmen akınını durdurmak için Türkiye´den yardım istedi.

Göçmen krizi tırmanmaya devam ederken binlerce kişi Macaristan´dan sonra Hırvatistan ve Slovenya´ya geçti. Merkel, Türk mevkidaşlarıyla İstanbul´da görüşerek, göçmenleri Avrupa kıyılarına giden gemilere yerleştiren insan kaçakçılarını durdurmalarını talep etti.

Başbakan Davutoğlu ile ortak bir basın toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Merkel, Berlin´in Avrupa´da Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılmasına ve Ankara´nın geri çektiği AB üyelik müzakerelerinin canlandırılmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Merkel Türkiye´nin bunun karşılığında AB´nin reddettiği göçmenleri geri almasını beklediğini de ifade etti. Davutoğlu ise sadece vize konusunda ilerleme sağlanırsa bunu kabul edeceğini belirtti.

Merkel, “Almanya size destek olmaya hazırdır. Vizelerin kaldırılması veya gevşetilmesi konusunda belli başlı alternatifler konusunda bir Alman-Türk çalışma grubu oluşturabiliriz.” dedi.

Alman ve Türk liderler, Suriye´deki çatışmanın çözülmesi mümkün olmadan göç krizine kalıcı bir çözüm getirilemeyeceği konusunda görüş birliğine vardılar. İki milyondan fazla göçmen şu anda savaştan harap olmuş ülkeden Türkiye´ye kaçmış durumda. (İngiltere, The Daily Telegraph - 19 Ekim 2015)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —