• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Almanya´da öğrencilere silahlı saldırı tehdidi: Okullara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Almanya´da öğrencilere silahlı saldırı tehdidi: Okullara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Almanya´nın Saksonya ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinde bulunan bazı okullara e-posta aracılığı ile silahlı tehdit mesajları yollanmasının ardından bu okullara giriş ve çıkışlar yasaklandı.

 

Toplu olarak vurulacakları yönünde tehdit alan öğrenci ve öğretmenler okul içinde beklemeye devam ederken polis binaların içinde ve dışında güvenlik önlemi aldı. Yine Leipzig´deki New Nikolaischule isimli okulda bulunan öğrenci ve öğretmenlere ise kendilerini sınıflara kapatarak dışarı çıkmamaları yönünde talimat verildi.

​Magdeburg bölgesindeki iki okulda da polis önlemi alınırken Hegel-Grammar ortaokulundaki öğrenciler evlerine gönderildi.

​POLİS AĞIR SİLAHLARLA BEKLİYOR

Leipzig´deki Reclam Lisesi´nin etrafında ise çelik yelekli ve otomatik tüfek taşıyan polislerin beklemede olduğu görüntülendi. Uwe Voigtisimli polis memuru tehdit e-postalarının gönderildiğini doğrularken soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Almanya, özellikle Saksonya eyaletinde son aylarda yaşanan terör saldırılarının ardından acil durum seviyesini üst seviyeye çıkartmış durumda.




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor