Almanya´da Uyum Tartışması
Geçen Pazar günü Köln kentinde onbinlerce göstericinin ‘Darbe karşıtı demokrasi mitingine´ katılarak, ellerinde Türk bayrakları ile gösteri yapması, Almanya´da yaşayan Türkiye kökenlilerin uyum sürecinin başarısızlıkla sonuçland?
Geçen Pazar günü Köln kentinde onbinlerce göstericinin ‘Darbe karşıtı demokrasi mitingine´ katılarak, ellerinde Türk bayrakları ile gösteri yapması, Almanya´da yaşayan Türkiye kökenlilerin uyum sürecinin başarısızlıkla sonuçlandığı şeklinde tartışmalara neden oldu.
Çok sayıda Alman siyasetçi ve Alman medyasının büyük bölümü mitinge katılanların darbeye karşı olmaktan daha çok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine destek verdiklerini öne sürerek, bunu ‘başarısız olmuş bir uyumun göstergesi´ olarak tanımladılar.
Hristiyan Birlik partilerinin Federal Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, Türkiye kökenlilerden Türkiye´deki gelişmeleri izlemek yerine, öncelikle ‘yaşadıkları ülkeyi benimseyip kabul etmelerini´ talep etti. CDU´dan Jens Spahn ise, ‘Kalbi Erdoğan için atanlar, Köln´de değil, Türkiye´ye dönerek orada gösteri yapabilir´ diyerek, AK Parti´ye yakın duran Türkleri dolaylı olarak Almanya´yı terk etmeye çağırdı. Geçen 1 Kasım seçimlerinde AK Parti´nin Almanya´daki Türk seçmenden aldığı oy oranının yüzde 60 olduğuna atıfta bulunan Alman medyasında geçen günlerde çıkan yorumlarda, Türkiyeli kökenli göçmenlerin Almanya´nın değer yargılarından uzak olduğu, göçün 55´inci yılında kendilerini duygusal olarak Türkiye´ye daha yakın hissettikleri görüşü sıklıkla dile getirildi.
Kolat: Türkiye´deki siyasi tablo doğru okunamıyor
Almanya Türk Toplumu eski başkanı ve uyum politikaları uzmanı Kenan Kolat gibi bazı Türkiye uzmanları ise, Alman medyasında 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Türkiye´deki siyasi tablonun doğru okunamadığı görüşünde. Kolat Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yönelik sert eleştirilerin de Almanya´daki Türk kökenlilerin Erdoğan ve AK Parti ile daha fazla dayanışmasının nedenlerinden biri olduğunu belirtiyor.
Almanya´daki Türk göçmenlerin uyumunun başarısız olduğu yönündeki açıklamalara paralel, Alman siyasetçilerinin ve medyanın sıklıkla dile getirdiği bir endişe, Türk iç siyasetindeki gerilimin Almanya´ya yansıması. 1990´lı yıllarda PKK sempatizanlarının Alman kentlerindeki gösterilerindeki şiddet eylemlerine benzerlerinin, bu kez Erdoğan yandaşları ve karşıtları arasında yaşanabileceği kaygısını, hem siyasiler hem de güvenlik birimleri gündemde tutuyor. Türkiye ile yakın ilişkileri ve 3 milyon Türk´ün yaşadığı bir yer olması nedeniyle Almanya´nın Türkiye´deki sorunların dışında kalmasının zor olduğunu belirten Kenan Kolat, Almanya´daki Türk toplumundaki kutuplaşma tehlikesinin Türkiye´deki gelişmelere göre şekilleneceğini savunuyor.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
