Tarih: 24.09.2016 21:23

Almanya´da yabancı düşmanlığı bir yılda iki katına çıktı

Facebook Twitter Linked-in

 

Deutsche Welle Türkçe servisinin haftalık Der Spiegel dergisinden aktardığına göre son sekiz buçuk ayda sığınmacılara ve mültecilere yönelik siyasi motivasyonlu suç eylemlerinin sayısı da 1800´ü geçiyor. Neonaziler ve yabancı düşmanları daha şimdiden geçen yıldan 78 kez daha fazla kundaklamada bulundu. Polis aşırı sağcı motivasyona sahip 7 cinayet kayda geçirdi. Der Spiegel bu rakamların İçişleri Bakanlığı´nın Yeşiller partisinin soru önergesine verdiği yanıtta yer aldığını yazdı.

´DİRENİŞ´ SÖYLEMİ YAYGINLIK KAZANIYOR

İçişleri Bakanlığı verdiği yanıtta Almanya´da mülteci tartışmasına bağlı olarak aşırı sağcı kesimler arasında 'direniş' söyleminin de yaygınlık göstermeye başladığını ifade etti. Haberde şiddetin artmasına karşın Almanya´da yetkili makamların sadece 20 aşırı sağcıyı kayıtlara tehlikeli olarak geçirdiği ifade edildi. Almanya çapında buna karşılık tehlikeli olarak sınıflandırılan radikal İslamcıların sayısı 520´yi buluyor.

´TUTARSIZLIK´

Yeşiller partisi milletvekili Irene Mihalic Der Spiegel´e yaptığı açıklamada bu durumun 'anlaşılabilir olmadığını' söyledi. Mihalic 'Sağ kesimde saldırı gerçekliği ve izlenenlerin sayısı arasında büyük bir boşluk var' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —