Almanya´da Yabancı Düşmanlığı Hızla Artıyor
Geçen hafta Almanya´nın doğusu bir kez daha yabancılara karşı nefret sloganları ve saldırlarla manşetlere taşındı.
Geçen hafta Almanya´nın doğusu bir kez daha yabancılara karşı nefret sloganları ve saldırlarla manşetlere taşındı.
Şubat ayında bir mülteci yurdunun halkın alkışları eşliğinde yakıldığı Bautzen kentinde bu kez 80 kişiden oluşan ırkçı bir grup, kentin meydanında toplanan mültecilere saldırdı. Berlin Duvarı´nın yıkılıp, iki Almanya´nın birleşmesinden sonra 1990´lı yıllarda yabancılara karşı ırkçı saldırıların patlak verdiği Almanya´nın doğusu o dönemde tüm ülkede yabancı düşmanı dalganın fitilini ateşlemiş, ev ve işyerlerindeki kundaklamalar sonucunda dokuz Türk yaşamını yitirmişti.
Aradan geçen 25 yıllık sürede, mültecilere saldırılar, kundaklama eylemleri, şiddet içeren gösteriler ve vandalizm vakaları ağırlıklı olarak Almanya´nın doğusundaki eyaletlerde sürmeye devam etti. 2015 Ağustos´undan bu yana Almanya´ya 1 milyon 100 bin mültecinin gelmesi özellikle ülkenin doğusundaki eyaletlerde, yabancılara karşı şiddet olaylarında artışın yanısıra, İslam karşıtı AfD partisinin güçlenmesine neden oldu.
Federal Hükümet yetkililerinin istatistiklerine göre, Almanya genelinde göçmenlere yönelik işlenen ırkçı şiddet suçlarının yarısı, toplam nüfusun sadece yüzde 17´sini oluşturan eski Doğu Almanya eyaletlerinde kayıtlara geçti.
Polis verilerine göre, 2016´nın sadece ilk sekiz ayında sığınmacıların kaldığı yerleşim birimlerine yönelik 700 saldırı ve en az 60 kundaklama olayı yaşandı. Hükümetin iki Almanya´nın birleşmesinin 3 Ekim tarihindeki 26. yılı nedeniyle hazırladığı raporda doğudaki eyaletlerde artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığının endişe verici boyuta ulaştığı belirtilerek, “ırkçılık ülkenin ekonomisinin büyümesi ve toplumun gelişimi için de bir tehdit oluşturuyor” denildi.
Artan yabancı düşmanlığı ve ırkçı eğilimler nedeniyle doğu eyaletlerinin demografik sıkıntılar yaşayacağına da işaret edilen raporda, “Almanya´nın doğusunun kendi içine kapanık ve kalkınma perspektifi olmayan bir bölge haline dönüştüğü” ifadesi de yer alıyor. Rapora göre, yabancı düşmanı şiddet olayları en çok Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yaşanıyor.
Bundan üç hafta önce göçmen düşmanı Almanya için Alternatif Partisi AfD´nin ilk kez katıldığı eyalet seçimde yüzde 21 oy aldığı eyalette, yabancı oranı sadece yüzde iki.
Yetkililer genel olarak Doğu eyaletlerinde yabancı oranının Batıdakiler´e kıyasla çok düşük olduğuna dikkat çekerek, bunu ırkçı şiddetin yabancı oranının yüksekliğiyle ilgili olmadığının kanıtı şeklinde tanımlıyorlar. Uluslararası Af Örgütü´nün Haziran ayında yayımladığı bir raporda, Almanya´da ırkçılığın tüm ülkede toplumsal barışı tehdit ettiği ve devletin göçmenleri koruyamadığı öne sürülmüştü.
Öte yandan yapılan bir başka araştırmanın, başörtüsünün iş şansını azalttığını ortaya çıkarması ülkede kurumsal ırkçılık ve dışlama tartışmasını da başlattı. Buna göre Çalışma Araştırmaları Enstitüsü adlı kurum, sekreter ve büro işleri için eleman arayan firmalara Meryem Öztürk ve Sandra Braun takma adıyla, eğitim durumu ve kişisel bilgileri tamamen aynı toplam 1.500 iş başvurusu gönderdi. “Sandra” her beş iş başvurusundan birine görüşme yanıtı alırken, “Meryem” ancak 24 başvurudan birine davet alabildi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
