Tarih: 16.02.2016 18:57

Almanya´dan 20 aylık bebeğe ülkeyi terk etmesi için 1 hafta süre

Facebook Twitter Linked-in

 

Arnavutluk´tan kaçarak Almanya´da iltica başvurusunda bulunan Eduart ve Franga çiftinin bebekleri Edona, ailesi ülkeye giriş yaptıktan 11 gün sonra Sauerland´de dünyaya geldi. Ancak ailesinin diğer üyelerinin aksine Edona, ülkeyi terk etmesi için kendisine bir hafta süre tanındığını bildiren bir mektup aldı. Gerekçe olaraksa Edona´nın ‘Arnavutluk´ta tehlike altında olduğuna ilişkin bir kanıt sunulmadığı´ gösterildi.

Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi´nden doğrudan 20 aylık bebeğe gönderilen 11 sayfalık mektupta ayrıca, Edona´nın bir hafta içinde ülkeyi terk etmemesi halinde sınır dışı edileceğini de belirtildi.

Almanya´ya iltica başvurusunda bulunan Arnavutluk vatandaşlarının, ülkelerinde tehdit altında olduklarını kanıtlaması gerekiyor. Zira Almanya´da geçen yaz alınan karar doğrultusunda Arnavutluk ‘güvenli ülke´ statüsünde sayılıyor ve bu nedenle de bu ülkeden iltica başvurusu yapanların doğrudan bir tehdit altında olduğunu kanıtlaması zorunlu tutuluyor, aksi halde ise ülkelerine geri gönderiliyor

Edona´nın ailesi, bir kan davası nedeniyle Arnavutluk´ta tehlikede olduklarını belirterek 2014 yılında Almanya´ya iltica başvurusunda bulunmuştu. Ailenin başvurusu halen inceleniyor. Edona ve ailesinin yaşadığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin eski Belediye Başkanı Heinrich Nolte ise ailenin Almanya´ya entegre olduğuna dikkat çekti. Der Westen´e konuşan Nolte, Edona´nın her iki ebeveyninin de çalıştığını, ağabeyinin de burada eğitimine devam ettiğine dikkat çekti.

AVUSTRALYA, TEDAVİ ALTINDAKİ BEBEĞİ MÜLTECİ KAMPINA GÖNDERMEK İSTİYOR

Öte yandan Avustralya´da da bir yaşındaki bir göçmen bebeği Nauru adasındaki göçmen kampına gönderilmek isteniyor.
BBC Türkçe Servisi´nde yer alan habere göre, Anne ve babası Avustralya´dan sığınma hakkı isteyen Asha adındaki küçük kız, göçmen kampında aldığı yanık yaraları yüzünden halen Brisbane´deki bir hastanede tedavi görüyor. Hastanedeki doktorlar da bağımsız bir ada devleti olan Nauru´da Avustralya gözetimindeki bir göçmen kampına gönderilmesi beklenen Asha´yı taburcu etmeyi reddediyorlar.

Göçmenlerin ülke dışındaki mülteci kamplarında tutma politikasının denize açılacak durumda olmayan teknelerle Avustralya´ya ulaşmaya çalışan göçmenleri caydırmak için gerekli olduğunu savunan Canberra hükümeti ise Asha için de aynı prosedürün geçerli olduğunu belirtiyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —