Tarih: 09.03.2017 19:33

Almanya´dan CIA sızıntısı açıklaması: İletişim sistemlerine girilmesine izin vermeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

Bir basın toplantısında konuşan Gabriel, 'Bu konu (ülkemizin iletişim sistemlerine sızma girişimi yapıldığı) diğer ülkelerin kamuoyu üzerinde etki sağlama amacıyla iletişim sistemlerine sızmayı denemesi  ile yeni bir boyut kazanıyor. Bu girişimleri kim yaparsa yapsın buna izin vermeyeceğiz' dedi. 

Ancak Gabriel, WikiLeaks´in CIA hackerları hakkında yayınladığı bilgileri Almanya´nın ´söylenti´ olarak değerlendirmeyi tercih ettiğini de belirtti.

WikiLeaks salı günü yayınladığı ve ilk parti olduğunu belirttiği ´Kasa Dairesi 7´ adlı 8 binden fazla gizli CIA belgesine göre, ABD´li istihbarat kurumunun akıllı telefon, televizyon ve diğer iletişim cihazları üzerinden hacker saldırıları düzenlediğini ayrıca akıllı telefonlardaki Telegram, WhatsApp, Signal ve Wiebo mesajlaşma uygulamalarının şifreli içeriklerine erişebildiğini ortaya sermişti.

CIA: BU FAALİYETLER HASIMLARIMIZI ABD´YE ZARAR VEREBİLECEK  İMKANLARLA DONATIYOR

CIA´den de konu hakkında kısa bir açıklama geldi.

CIA sözcüsü Heather Horniak, ilgili belgelerin yayınlamasının Amerikan vatandaşları için hayati tehlike doğurduğunu belirterek, 'Bu gibi faaliyetler sadece Amerikalı görevliler ve faaliyetlerini tehlikeye atmakla kalmıyor, aynı zamanda hasımlarımızı da ABD´ye zarar verebilecek imkânlarla donatıyor' dedi.

CIA sözcüsü, Wikileaks belgelerinin doğruluk derecesiyle ilgili bilgi ise vermedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —