Tarih: 23.09.2016 09:35

Almanya´dan Irak´a askeri destek sözü

Facebook Twitter Linked-in

 

Irak Savunma Bakanlığı´ndan yapılan açıklamaya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden Leyen, Genelkurmay Başkanı Osman el-Ganimi, Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Meclis Başkanı Selim el Cuburi ve bakanlıkta bazı yetkili isimlerle bir araya geldi.

Ganimi ile görüşen Leyen, ülkesinin, terör örgütü IŞİD´le mücadelesinde ´silahlanma, tatbikat ve donanma´ alanında Irak´a askeri desteği artırmaya hazır olduğunu, terörle mücadele, askeri tıp, askeri mühendislik ve patlayıcı maddelerle mücadele meselelerinde de ülkeye desteğini sürdüreceğini belirtti.

´IRAK 3 AYRI MEYDAN OKUMAYLA KARŞI KARŞIYA´

Leyen, 'Irak, 3 ayrı meydan okumayla karşı karşıya. İlki IŞİD´in mağlup edilerek Irak topraklarından sürülmesi, ikincisi ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve son olarak sığınmacı dalgasının kontrol altına alınması' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı´ndan yapılan açıklamada da Cumhurbaşkanı Masum´un, Leyen ile görüşmesinde, Irak ile Almanya dahil uluslararası koalisyon güçlerinin, IŞİD´in hezimete uğratılması için ortak işbirliğini derinleştirmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —