Tarih: 04.02.2016 09:25

Almanya´dan İran´a: Bize de bekleriz

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Tahran´daki temaslarının ikinci gününde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Suriye´deki kriz ve Almanya ile İran arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşme sonrasında bir açıklama yapan Steinmeier, Ruhani´ye bir sonraki Avrupa gezisinde Almanya´yı da ziyaret etme tavsiyesinde bulunduğu söyledi.

Steinmeier, “Ruhani´ye gelecek Avrupa gezisinde Almanya´yı da bir durak olarak aklında bulundurması için ısrar ettim” ifadelerini kullandı.

Ruhani, İran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan nükleer anlaşmanın yürürlüğe girerek Tahran´a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından İtalya ve Fransa´yı kapsayan bir Avrupa gezisine çıkmış ve her iki ülkede de milyarlarca euro´luk anlaşmalara imza atmıştı.

STEINMEIER´DAN ‘CENEVRE´ ZİYARETLERİ

Cenevre görüşmelerinde ilerleme sağlanabilmesi amacıyla üç günlük bir Ortadoğu turuna çıkan Steinmeier, ilk durağı İran´daki temaslarına dün başlamıştı.

İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif´le dün akşam saatlerinde bir araya gelen Steinmeier´in bugün, Tahran´daki temaslarını tamamlamasının ardından Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´a geçmesi bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —