• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Almanya`dan IKBY`ye yeni silah yardımı

Almanya`dan IKBY`ye yeni silah yardımı

Terör örgütü IŞİD`le mücadelede Iraklı Peşmergeleri öven Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, 13 milyon euro değerinde yeni bir silah ve teçhizat yardımı yolluyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi`ne (IKBY) gönderilecek silah, mühimmat ve teçhizatın listesi Federal Ordu`nun internet sitesinde yayınlandı. Listede şunlar var: 30 adet Milan tipi tanksavar, 203 bazuka ve bunlara ait 2 bin 400 mermi, 4 bin adet G3 piyade tüfeği ve bunlara ait 2 milyon mermi, 10 bin el bombası, binlerce adet kışlık giysi ve kişisel sıhhi malzeme. Yardım malzemesinin sevk tarihi henüz belli olmadı.

Münih`teki Uluslararası Güvenlik Konferansı`na katılan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Iraklı Kürtleri IŞİD`e karşı verdikleri mücadeleden ötürü övdü. 'IŞİD`i durdurmayı hatta yer yer geriletmeyi başaran Kürtlerin mültecileri de koruduğuna' dikkat çeken von der Leyen, karadan Kürtler, havadan ise bombardımanlara devam edilmek suretiyle IŞİD`in mağlup edilebileceğini vurguladı.

Irak ve Suriye`deki durumu Ukrayna ile kıyaslayan Almanya Savunma Bakanı, 'Ukrayna`da hâlâ diyaloğa yer var. IŞİD`le ise şiddetle mücadeleden başka bir seçeniğiniz yok' ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise 'terörle mücadele kapsamında Ürdün ve Irak gibi partner ülkelerle `yeni tür işbirlikleri`nin gündeme geldiğini' söyledi. Stoltenberg, 'bölgeye çok sayıda askeri güç yollamadan bu ülkelerle dayanışma yoluna gidildiğini' kaydetti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor