Tarih: 09.06.2015 15:09

`Almanya, Dünya Kupası`nı garantilemek için Suudi Arabistan`a silah sattı`

Facebook Twitter Linked-in

 

Alman gazetesinin haberinde, o dönem Gerhard Schröder liderliğindeki Alman hükümetinin Suudi Arabistan`a uygulanan silah ambargosunun iptal edilmesine yönelik düzenlemeleri, 2006 Dünya Kupası oylamasından sadece bir hafta önce yaptığına dikkat çekildi.

`ROKET GÜDÜMLÜ EL BOMBALARI DA GÖNDERİLDİ`

Nitekim gazetede ambargo kaldırılınca da Schröder hükümetinin Suudi Arabistan`a içlerinde roket güdümlü el bombalarının da olduğu silah sevkiyatları gerçekleştirdiği öne sürüldü.

`SUUDİ ARABİSTAN`IN DESTEĞİ BELİRLEYİCİ OLDU`

Suudi Arabistan`ın desteğini almanın, Zürih`te yapılan oylamada 2006 Dünya Kupası ev sahipliğini 11`e karşı 12 oyla kazanan Almanya için `belirleyici` olduğu belirtilen gazetede, `Zira Suudi Arabistan Fas`ı desteklemeyi planlıyordu` denildi.

`TAYLAND`I DA YANINA ÇEKTİ`

Alman hükümetinin 2006 Dünya Kupası`nı `garantilemek` için Suudi Arabistan`ı ikna etmekle de yetinmediği belirtilen Die Zeit haberinde şu satırlara yer verildi: `Volkswagen ve Bayer gibi Alman şirketleri Tayland ve Güney Kore`deki yatırımlarını artırma sözü verdi. Bu da FIFA`nın Taylandlı yürütme kurulu üyesi Worawi Makudi`nin oyunu Almanya`dan kullanmasıyla sonuçlandı.`

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —