• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Almanya´yı Rusya korkusu sardı

Almanya´yı Rusya korkusu sardı

´Rusya, KGB´nin Soğuk Savaş yöntemlerini yeniden hayata geçirebilir´ düşüncesiyle ürken Almanya Başbakanlığı, istihbarat servisine Kremlin´in Avrupa´yı bölmek isteyip istemediğini araştırması yönünde talimat verdi.

 

Sueddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, Alman yetkililer, ülkede son zamanlarda meydana gelen olayların Rusya ile abartılı şekilde ilişkilendirilmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Almanların Rus korkusu yaşamasına neden olan gelişmelerden ilki, Köln´de yılbaşı gecesi yaşanan taciz ve gasp olayları. Yetkililer, bu olayları Kristal Gece adı verilen, 9 Kasım 1938 gecesi Naziler tarafından Yahudilere ait ev, iş yeri ve sinagoglara yapılmış kanlı ve ölümcül saldırılara benzetiyor.

Berlin´de 13 yaşında bir Rus kızın gündüz vakti okula giderken kaybolması, Almanları tedirgin eden bir diğer mesele. Keza Başbakan Angela Merkel, Rusya´nın bu olayı kasıtlı olarak büyütmeye çalıştığını öne sürmüştü.

Bu olaylarda öne çıkan Rusya vurgusu, Alman yöneticilerin zihinlerinde Kremlin´in Berlin´e ´propaganda saldırısı´ düzenlemesine ilişkin şüpheler uyanmasına neden oldu.

Almanya Başbakanlığı, bu nedenlerden dolayı Almanya Federal İstihbarat Servisi BND´yi ve Federal Anayasa Koruma Teşkilatı´nı Kremlin´in planlarını araştırması için görevlendirdi.

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor