'Amaç Çözüm Sürecini Sabote Etmek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan üç gündür süren sokak gösterilerinin asıl hedefininin çözüm süreci olduğunu belirterek siyasi partileri şiddet ve kargaşayı tahrik eden söylemlerden kaçınmaya çağırdı.

Kobani tepkileriyle ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye`nin, huzura, istikrara, güven ortamına, özellikle de kardeşliğe yönelik hiçbir tuzağa asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Olayları ‘algı operasyonu’ olarak niteleyen Cumhurbaşkanı, ‘sergilenen şiddet, vandalizm ve yağmacılıkla, devletimiz, en etkin şekilde, demokrasi ve hukuk içinde mücadele edecektir. İç ve dış politikamızı şekillendirmeye yönelik bu tür provokasyonlarla, yakın tarih de dahil olmak üzere defalarca karşılaşmış olan ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de, bu tür algı operasyonlarını ve saldırıları bertaraf etmeyi başaracaktır’ dedi.

Erdoğan: Hedef çözüm süreci

Erdoğan’a göre, üç gündür devam eden sokak olaylarının asıl hedefi çözüm süreci. Seçmen kitlesini sokaklara çıkmaya çağıran HDP’ye de isim belirtmeden mesaj veren Cumhurbaşkanı, ‘sahnelenen bu oyunun, çözüm sürecini ve kadim kardeşliğimizi sabote etme amacını taşıdığı, Doğu ve Güneydoğu’daki huzur ortamını hedef aldığı da açıktır. Bu eylemler karşısında siyasi partilerimizin de son derece dikkatli ve sorumlu davranmaları büyük önem taşıyor. Şiddeti, kargaşayı ve vandalizmi teşvik eden söylemler, yaşanan can kayıplarının, akan kanın birinci derecede sorumlusudur’ dedi.

Davutoğlu: Çözüm sürecini vandalizme kurban vermeyiz

Yalnız Cumhurbaşkanı Erdoğan değil Başbakan Ahmet Davutoğlu da sokak olaylarının asıl hedefinin çözüm süreceği olduğu kanaatinde. Adalet Bakanlığı’nda katıldığı bir toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, `çözüm sürecini bu vandalizme kurban vermeyiz. Bizim çözüm sürecinden kastettiğimiz, anladığımız, Türkiye`nin demokratikleşmesi yoluyla, her bir vatandaşımızın aidiyet bilincinin güçlenmesi ve istismar edilen bazı konuların istismar alanı olmaktan çıkarılmasıdır. Eğer çözüm sürecinde sadakatten bahsediliyorsa, herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır. Kamu düzeninin olmadığı yerde çözüm süreci de olmaz, hiçbir süreç de olmaz’ diye konuştu.

Dışişleri Bakanı: Tezkereye hayır oyu verenler halkı kışkırtıyor

Türkiye’nin Kobani’ye hassasiyet gösterdiğini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bir türlü dinmeyen sokak olayları nedeniyle HDP’yi suçladı. Çavuşoğlu, ‘Türkiye’yi içeride Kobani’ye müdahale etmemekle suçlayanların başka kapılar ardındaki talepleri farklı. Bunu oylamaya da yansıttılar. Biz hükümet olarak meclisten yetki aldık. Buna hayır oyu verenler bugün insanları sokağa çıkın diye kışkırtanlar” dedi.

Sırrı Süreyya Önder: Müzakere süreci sekteye uğramamalı

Kobani`ye destek için eylem çağrısı nedeniyle hükümetin sert tepki gösterdiği HDP`den bir heyet Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası HDP TBMM grup başkan vekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan’la birlikte gazetecilere açıklama yapan HDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder müzakere sürecinin önemine vurgu yaptı.

Hayatını kaybeden 23 kardeşimize başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Önder, ‘Sayın Akdoğan’a kaygılarımızı ilettik, kaygılarını dinledik. Burada edindiğimiz izlenimleri eş genel başkanlarımıza aktaracağız. Hepimizin ortak muradı Sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu müzakere sürecini sekteye uğramadan bütün ülke için bir demokratik kazanıma dönüşecek şekilde ilerletmek. Gelinen noktada vahim katliamlar var. Bugün tüm bunların çözüm şekli anlamlı diyalog sürecini kaybetmemekten geçiyor’ dedi.

CHP Kobani ve IŞİD’in püskürtülmesi için Meclis Tezkeresi istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bazı MYK üyeleri ve kurmaylarıyla son günlerde yaşanan olayları ve gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıdan yeni bir Meclis tezkeresi oluşturma önerisi çıktı.

Suriye ve Irak’a yönelik çıkarılan tezkereleri reddetmiş olan Kılıçdaroğlu, ‘gelin askerimizin kara harekatını Kobani`nin kurtarılması ve IŞİD`in buradan püskürtülmesi hedefi ile kısıtlayalım. Böyle bir tezkereyi Meclis`ten hemen yeniden çıkaralım. Böylece halkımızın akrabalarını IŞİD gibi bir terör örgütünün öldürmesine izin vermeyelim. Tezkereden ülkemize yabancı asker konuşlandırma maddesini kesinlikle çıkaralım. Onun yerine hava harekatları için iş birliği sağlayabileceğimiz ifadesini koyalım’ dedi.

Kılıçdaroğlu: Hükümet IŞİD’e silah para ve moral desteği veriyor

Üç günlük olaylarda hükümetin kontrolü kaybettiğinin ortaya çıktığını savunan ana muhalefet partisi lideri, Türkiye’nin çok tehlikeli bir dönemeç girdiği kanısında.

CHP Genel Başkanı, ‘her siyasi düşünce ve inançtan vatandaşlarımız büyük bir infial içindedir. Hükümet ise bütün bu sorunları başımıza açan kendisi değilmiş gibi şimdi de misliyle vereceği cezalarla halka sindirmeye çalışmaktadır. IŞİD terör örgütünün kendi vatandaşlarımızın akrabalarını Kobani`de acımasızca katletmesi bizi tarihimizde ilk kez sokaklarda bu kadar kardeş kanı dökülmesine sebep olan bir noktaya taşımıştır’ diye konuştu.

Birçok çevrenin dile getirmesine rağmen hükümetin ısrarla reddettiği ‘IŞİD’e destek veriyor’ iddiasını yineleyen Kılıçdaroğlu, hükümetin IŞİD’e, para, moral desteği verdiğini söyledi.

TÜSİAD: Tepkinin şiddet yoluyla dışa vurulmasını şiddetle kınıyoruz

Patronlar kulübü TÜSİAD da sokak çatışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yayınlayarak sağduyu çağrısında bulundu. Açıklamada, ‘IŞİD’in sergilediği vahşet karşısında insanlarımızda uyanan tepkiyi ve dayanışma hissini anlıyoruz. Bununla birlikte, bu durumun ülke içinde şiddet yoluyla dışa vurulmasını ve ülkemizin eski karanlık günleri anımsatan manzaralara sahne olacak şekilde can kayıpları yaşanmasını, milli değerimiz olan Atatürk büst ve heykelleri ile bayrağımıza yapılan çirkin saldırıları, eğitim kurumlarına kadar uzanan yakıp yıkma eylemlerini üzüntü ile karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz’ dendi.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading