Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), Amazon`a sattığı ürünlerin dağıtımında İHA kullanması için deneysel uçuşa elverişlilik sertifikası verdi.
Amazon, FAA`dan aldığı bu izinle, Washington`daki tesisinin içinde denediği İHA`ları tesisler dışında da 'araştırma, geliştirme ve mürettebatını eğitim' amaçlı kullanabilirken, sertifika, firmanın İHA kullanımıyla ilgili tüm hedeflerini yerine getirmesine engel olan bazı sınırlamalar içeriyor.
FAA, İHA`nın, aracı kumanda eden pilotun görüş alanı içinde olması şartını getirdi. Pilotun en azından özel bir pilot sertifikası bulunması gerikiyor.
İHA`ların sadece gündüz ve açık hava şartlarında uçması şartını koyan FAA, deneme amaçlı kullanılacak insansız dağıtım araçlarının yaklaşık 122 metre (400 feet) yükseklikte kalması koşulunu öne sürüyor.
Sadi ÖZDEMİR
TürkiyeMurat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
TürkiyeKONFERANS:
TürkiyeAl Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.
Teknoloji