Tarih: 02.06.2017 14:36

Amerika Birleşik Devletleri Paris İklim Anlaşması´ndan çekildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika Birleşik Devletleri Paris İklim Anlaşması´ndan çekildi. Uzun süredir kamuoyunun merak ve kaygıyla beklediği karar Başkan Donald Trump tarafından açıklandı. Trump, Paris İklim Anlaşması´nın ülkesinin ve vatandaşlarının haklarını ve çıkarlarını korumadığını belirtti ve yeni bir iklim anlaşması için masaya oturmanın zamanının geldiğinin altını çizdi: 

“Amerika Birleşik Devletleri ve vatandaşlarını korumak olan benim en önemli görevimi yerine getirmek için Amerika Birleşik Devletleri Paris İklim Anlaşması´ndan çekilecektir… Ama Amerika, vergi mükellefleri, vatandaşları, çalışanları ve şirketleri için eşit şartları içeren tamamıyla yeni bir müzakere, ya da Paris Anlaşması´nı da kapsayan yeni pazarlıklara başlanmalı. Bugünden itibaren Amerika Birleşik Devletleri Paris Anlaşması´nın bağlayıcı olmayan tüm maddelerinden, devasa finansal ve ekonomik yüklerinden yüklerinden yükümlü olmayacaktır.”

Seçim kampanyasında verdiği vaatleri tutan Cumhuriyetçi Başkan, küresel ısınmanın bir ‘yalan´ olduğunu söylemişti. Trump ayrıca bu anlaşmanın sanayi ve ekonomiyi zayıflatmayı hedeflediğini iddia etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —