Tarih: 14.01.2015 23:43

Amerika Siber Güvenliği Arttırıyor

Facebook Twitter Linked-in

Ortadoğu’daki askeri operasyonları yürüten Amerika Merkez Komutanlığı’nın twitter ve youtube hesaplarını ele geçiren korsanlar IŞİD yanlısı video ve mesajlar yayınladı.

Mesajlardan birinde Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerine havadan saldıran Amerika tehdit edildi. Bir diğer mesajda, SiberHalife’lik SiberCihat’a devam ediyor” yazısı yer aldı.

Siber saldırı, Amerikan ordusu açısından güvenlik tehdidi oluşturmasa da prestij kaybına neden oldu.

Josh Earnest: “Bu konunun çok ciddi olarak üzerinde duruyor ve inceliyoruz. Ama bu haberi yazacak olan siz gazetecilere şunu hatırlatmak istiyorum: Twitter hesabına düzenlenen korsan bir saldırı, gizli bilgileri hedef alan siber saldırıyla aynı şey değildir.”

Siber saldırının hemen öncesinde Başkan Barack Obama, Amerikalı tüketicilerin siber güvenliğini güçlendirmeyi amaçlayan yeni bir paket açıkladı:

“Tüketicilerin Kişilik Haklarının Korunması’ adı altında yeni bir tasarı hazırladık. Hem özel şirket yöneticileri hem de sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak tüketicilerin bilgilerini koruyacak bazı temel ilkeleri belirledik.”

Geçen yıl birçok büyük Amerikan perakende şirketinin bilgisayar sistemleri korsan saldırılara hedef oldu. Amerika, son olarak da Kuzey Koreli siber güvenlik birimlerinin hedefindeydi.

Obama: “Geçen yıl Sony’e düzenlenen siber saldırı örneğinde gördüğümüz gibi, mevcut olağanüstü iletişim olanakları ulusumuz, ekonomimiz, bireyler ve aileler için hem büyük fırsatlar hem de ciddi hassasiyetler oluşturuyor.”

Obama, özel şirketlerin siber saldırıya uğramaları durumunda bunu bir ay içinde müşterilerine haber vermelerini zorunlu hale getirmek istiyor. Ayrıca, tüketici bilgilerinin yurtdışına satılmasını da yasaklamak istiyor.

Başkan Obama, tüketicilerin bireysel kredi notlarına erişimlerini kolaylaştırmayı ve eğitim kurumlarının öğrencilerine ait bilgileri üçüncü şirketlere satmasının yasaklanmasını istiyor:

“Öğrenciler hakkında toplanan bilgiler sadece eğitim amaçlı kullanılmalıdır, çocuklarımıza ürün pazarlamak için değil.”

Obama yönetiminin yeni yasa tasarısını aysonunda Kongre’ye sunması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —