Tarih: 29.06.2019 15:24

Amerikalılar, ABD´nin uzay çalışmalarında ´dünya lideri´ olmadığını düşünüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Associated Press ve Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi NORC tarafından yürütülen bir ankette bin 137 kişiye uzay meseleleri hakkındaki görüşleri soruldu. Katılımcılara hangi konuları ´çok´ veya ´son derece´ önemli olarak gördüklerini vurgulamaları söylendi. 

Anket, Amerikalıların yüzde 80´inin, ABD´nin uzay araştırmalarında dünya lideri olmadığına inandığını ortaya koydu.

Öte yandan, katılımcıların yüzde 64´ü, ABD´nin bu alandaki en büyük güçlerden biri olduğunu söylerken, yüzde 17´si ABD´nin uzay araştırmalarında önemli bir oyuncu olmadığını ifade etti.

Ankete katılanların yine yüzde 17´si, ABD´nin uzay araştırmalarında lider olduğu görüşünde. Ayrıca ankete katılanların çoğu, uzay araştırmalarında akademi veya özel şirketler yerine federal hükümetin öncü olması gerektiğini belirtti.

Ankete katılanların yüzde 68´i; asteroitlerin, kuyruklu yıldızların ve diğer olayların izlenmesinin son derece veya çok önemli olduğunu söylerken, sadece yüzde 27´si Mars´a astronot göndermenin eşit derecede önemli olduğunu savundu.

Katılımcıların yüzde 23´ü, Ay´a yönelik insanlı görevin son derece ya da çok önemli bir mesele olduğuna inanırken, yüzde 21´i diğer gezegenlerde kolonileşmenin önemli olduğunu düşünüyor. Yüzde 19´luk bir kesim ise, ABD´nin militarizasyonunun son derece ya da çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Ayrıca, katılımcıların çoğu aya yapılan başka bir seyahat için heyecanlı değildi. Ankete katılanların yüzde 42´si, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence´in mart ayında NASA´ya yaptığı 5 yıl içinde Ay´a astronot gönderme çağrısını desteklediğini belirtti. Ancak, yüzde 20´si Pence´nin bu fikrine karşıyken, yüzde 38´i de kararsızdı.

Bunun yanı sıra, ankete katılanların yüzde 37´si Mars´a astronot göndermenin, onları Ay´a göndermekten daha önemli olduğunu, yüzde 18´i de NASA´nın Ay´a daha fazla astronot göndermesini istediğini belirtti.

Yüzde 43´lük bir kesim de, Ay veya Mars´a astronot göndermenin ABD´nin uzay araştırmaları için bir öncelik olmaması gerektiğini ifade etti. 

Dünya dışı yaşam açısından, katılımcıların yüzde 75´i yaşamın evrenin diğer bölgelerinde bulunduğuna inanırken, yüzde 65´i akıllı dünya dışı hayata inandıklarını söyledi. Bununla birlikte, 50 yaş ve üstü yaşlı Amerikalıların dünya dışı yaşama inanma oranları orta yaşlılardan daha düşük.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —