• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Amerikan ‘Donanması´ Nereye Gidiyor?

Amerikan ‘Donanması´ Nereye Gidiyor?

Başkan Donald Trump´ın Kuzey Kore´ye doğru yolda olduğunu belirttiği “donanmaya” ait gemilerin bu bölgeye gitmediği ortaya çıktı. Savunma Bakanı James Mattis, USS Carl Vinson grubunun Büyük Okyanus´un batısına doğru gitmekte olduğu

 

Başkan Donald Trump´ın Kuzey Kore´ye doğru yolda olduğunu belirttiği “donanmaya” ait gemilerin bu bölgeye gitmediği ortaya çıktı. Savunma Bakanı James Mattis, USS Carl Vinson grubunun Büyük Okyanus´un batısına doğru gitmekte olduğunu söyledi.

Carl Vinson uçak gemisi Trump´ın geçen hafta söylediği “donanmanın” bir unsuru. Ancak gemiler Avustralya donanması ile tabikat için başka yöne gidiyor.

Suudi Arabistan´da konuşan Mattis, “Tam olarak dediğimizi yapıyoruz, yolunda olacak” dedi. Karışıklık 9 Nisan´da Carl Vinson grubunun Singapur´dan Büyük Okyanus´un batısına gitmekte olduğunun açıklanmasıyla başladı.

İki gün sonra ise Başkan Donald Trump, “Kore yarımadasına çok güçlü donanma gönderiyoruz” demişti.Trump´ın yorumları Doğu Asya´da endişelere neden olmuştu.Ancak 13 Nisan´da Carl Vinson´ın farklı yöne, Avustralya´ya doğru gitmekte olduğu anlaşılmıştı.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor