Tarih: 12.11.2016 01:50

Anastasiadis, Türk tarafının açılımları için zaman istedi

Facebook Twitter Linked-in

 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, dün sabah Le Mirador Otel´de yeniden bir araya gelerek, toprak kriterleri üzerindeki görüşmeleri tamamladı. Akıncı ve Anastasiadis´in yaklaşık bir saat süren görüşmesinin ardından heyetler kendi aralarında değerlendirmeler yaptı.

Müzakerelerin en önemli dönemeci olarak gösterilen temaslar ise dün akşam gerçekleştirildi. Taraflar 5´li zirve tarihinin belirlenmesiyle eş zamanlı olarak harita konusunu ele almak için toplandı.

BM Genel Sekreteri´nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide gözetiminde iki saat süren görüşmelerin ardından Anastasiadis´in, masada Türk tarafının açılımları karşısında zamana ihtiyacı olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Anastasiadis´in ayrıca Kıbrıs´a dönüp görüşmeler yapmak istediğini söylediği, Türk heyetinin ise Anastasiadis´in bu talebini değerlendirdiği belirtildi.

GÖRÜŞMELER 20 KASIM´DA CENEVRE´DE BAŞLAYACAK

Türk heyetinin, Anastasiadis talebini kabul etmesi üzerine müzakerelere bir hafta ara verildiği ve görüşmelerin 20 Kasım´da Cenevre´de yeniden başlayacağı kaydedildi.

Demokrat Parti (DİKO) lideri Nikolas Papadopulos, masada 5´li zirve tarihi görüşülmeden önce Anastasiadis´e kendileriyle toplantı yapma çağrısında bulunmuştu. Türk tarafının büyük önem verdiği 5´li konferans tarihinin kesinleşmemesi durumunda ise Kıbrıs´ta varılan ve BM tarafından liderlere yazılı olarak iletilen mutabakatın bozulacağı ve sürecin ilerleyemeyeceği kaydedilmişti.

İsviçre´deki Kıbrıs müzakereleri, 7 Kasım Pazartesi günü BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun´un da katılımıyla başlamıştı. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —