• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Anastasiadis`i Takdir Ediyorum

Anastasiadis`i Takdir Ediyorum

Türk Bakan, Atatürk evi ve Selanik’te bulunan Türk Başkonsolosluğu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda, özellikle Kıbrıs Cumhurbaşkanı ile ilgili olarak Anastasiadis`in arkadaşı olduğunu söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu şunları

Sigmalive

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Selanik’te Türk Gazetecilere Yaptığı Açıklamada, Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in Arkadaşı Olduğunu Söyledi ve 'Anastasiadis, Saygı Duyduğum ve Takdir Ettiğim Bir İnsan.' dedi. Türk Bakan, Yunan Mevkidaşı ile Kıbrıs Meselesini Yeniden Müzakere Masasına Nasıl Getireceklerini ve Her İki Tarafın da Haklarını Muhafaza Ederek Sondaj İşlemlerini Nasıl Devam Ettireceklerini Konuştuklarını Belirtti.

Türk Bakan, Atatürk evi ve Selanik’te bulunan Türk Başkonsolosluğu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda, özellikle Kıbrıs Cumhurbaşkanı ile ilgili olarak Anastasiadis`in arkadaşı olduğunu söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi: “Ada’ya yaptığım ziyaretler esnasında kendisiyle uzun görüşmelerim oldu. Anastasiadis, saydığım ve takdir ettiğim bir kişi. Ancak, önemli olan, Kıbrıs’ta müzakerelerin devam etmesidir. Önemli olan, kalıcı bir çözüme ulaşmak ve bu anlamsız tartışmalara bir son vermektir. Böyle bir öneride bulunduk. Rum tarafından cevap bekliyoruz. Bunun hızlandırılması adına atılacak adıma gelince, iki garantör ülke olarak, Ada’daki çözüme yönelik süreci destekleyelim, teşvik edelim ve Ada’ya birlikte geçelim.”

Türk Bakan, Yunan mevkidaşı ile, geçen hafta (Yunanistan-Türkiye Yüksek Düzeyli İş Birliği Toplantısı çerçevesinde) dile getirilen önerilerin, süreci koordine eden iki Bakan tarafından takip edilmesi gerektiği değerlendirmesinde bulunduklarını söyledi. Türk Bakan “Ayrıca, Kıbrıs meselesini müzakere masasına tekrar nasıl getirebileceğimizi ve her iki tarafın haklarını koruma altına alarak sondaj işlemlerine nasıl devam edebileceğimizi konuştuk.” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme esnasında, Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Kıbrıs’ın işgal altındaki bölgesine gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde, “Yunan Başbakan da hazırsa, ilk önce Ada’nın güneyine daha sonra kuzeyine birlikte gidelim ve barışı inşa edelim.” şeklinde yaptığı çağrının da gündeme geldiğini söyledi. Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Saygıdeğer Başbakanımız, Dışişleri Bakanlığı görevini yerine getirdiği dönemde, müzakerecilerin çapraz ziyaretler yapmaları ve ilgili Bakanlar tarafından kabul edilmeleri gerektiğini söylemişti. Bu, gelişmiş, demokratik ve özgüvene sahip bir ülkenin yaklaşımıdır. Ben de sevgili arkadaşım Venizelos’a ‘Ne zaman Ada’ya gidiyoruz? İlk önce Bakanlar olarak biz gidelim. Aynı zamanda, ABD’de kalp ameliyatı olan Anastasiadis’i ziyaret ederek geçmiş olsun diyelim.` dedim.” (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Sigmalive - 12 Aralık 2014)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor