Tarih: 19.04.2018 20:05

´Ani Küresel Saldırı´ peşindeki Washington, Rusya´nın olası nükleer karşılığından endişeli

Facebook Twitter Linked-in

 

Russia Today (RT), ABD Kongresi Araştırma Hizmeti´nin bir raporuna dayandırdığı haberinde, ´Ani Küresel Saldırı´ (Prompt Global Strike/PGS) konsepti üzerinde çalışan Pentagon´un, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir hedefi bir saatten kısa süre içinde vurmayı amaçladığı ileri sürüldü. 

Ancak böyle bir durumda Rusya veya Çin´in hava sahalarından kıtalararası balistik füze uçurmak gerekecek. Dolayısıyla Washington´da, bu iki ülkenin tehdit değerlendirmesi yapacak vakit bulamadan Amerikan füzelerine nükleer silahlarla karşılık vermesi endişesinin bulunduğu iddia edildi.

´YANLIŞ ANLAŞILMAMAK´ İÇİN İLETİŞİM ŞART 

´Yanlış anlaşılma riskini´ azaltmak için Washington´un, nükleer olmayan savaş başlıklı balistik füzeleri fırlatmadan önce Rus tarafına haber verebileceği ya da fırlatma sonrasında iletişime geçebilmek için özel bir telefon hattının kurulması girişiminde bulunabileceği ifade edildi.

´Ani küresel saldırı´ konsepti sayesinde, ABD´nin, çatışmanın herhangi bir anında karşı tarafın en önemli hedeflerini vurma kapasitesi elde ederek olası düşmanlarına karşı daha caydırıcı olmasının amaçlandığı ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —