´Ankara, İsrail´den silah alma talebinde bulundu´
Kuveyt´te yayımlanan El Ceride gazetesi, üst düzey güvenlik kaynaklarına dayanarak, Ankara´nın İsrail´den silah alma talebinde bulunduğunu ileri sürdü.
Gazetenin dünkü sayısında, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz´ın bu amaçla Tel Aviv´e özel bir temsilci gönderdiğini ve bu kişinin burada üst düzey İsrail hükümet yetkililerine yakın Türkiye kökenli bir Yahudi ile buluşarak birlikte İsrail Savunma Bakanlığı ve askeri endüstri temsilcileriyle görüşmeye gittikleri iddia edildi. Toplantıda iki ülke arasında geçmişteki silah alım ilişkisinin yenilenmesi konusunun görüşüldüğü ve Türk tarafının silah satın alma talebinde bulunduğu savunuldu. Gazeteye göre, iki ülke arasındaki eski güvenlik anlaşmalarının yeniden geçerli kılınmasını arzu eden Ankara, İsrail´den silah dışında insansız hava araçları ile Hava Kuvvetleri bünyesindeki Amerikan yapımı F-16 uçakları için yedek parça satın almak istiyor.
MAVİ MARMARA İLE PARALEL İLERLİYOR
Ankara Mavi Marmara olayıyla iki ülke arasında kopan ilişkileri normalleştirme konusunda geçen yılın sonlarına doğru adım atmıştı. El Ceride´nin haberinde ilişkilerin normalleşmesinin askeri boyuta taşınmasının Türk tarafının Mavi Marmara baskını kapsamında talep ettiği tazminatların ödenmesi süreci ile paralel ilerlediği de belirtildi.
İSRAİL SİLAHLARIN KÜRTLERE KARŞI KULLANILIP KULLANILMAYACAĞINI MERAK EDİYOR
Bu arada İsrail´de yayımlanan Maariv gazetesi de, İsrail´in Türkiye´den gelen silah satın alma talebine henüz karşılık vermediğini belirtirken, 'İsrailli yetkililerin silahların kime karşı kullanılacağı ve Kürtlere karşı kullanılıp kullanılmayacağı konusunda açıklama bekledikleri' belirtildi.
‘BİZİM ŞARTLARIMIZA UYMALILAR´
Gazetenin haberinde, Ankara´nın henüz bu soruya yanıt vermediği ifade edilirken, Türkiye´ye karşı sert tutumuyla bilinen İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon´ın 'Türkiye Hamas ve Müslüman Kardeşler´i desteklemeyi sürdürüyor. Dolayısıyla anlaşıp anlaşmayacağımızı bilmiyorum. Güçlüklerin üstesinden gelinmek isteniyorsa, bizim şartlarımıza uymalılar' dediği vurgulandı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
