• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Ankara, NATO Tepkisinin Üstesinden Gelir

Ankara, NATO Tepkisinin Üstesinden Gelir

Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Üniversitesinden uzman Valdimir Volodin, Ankara’nın NATO’dan ayrı bir hava savunma sistemini kurma niyetinin şaşırtıcı bir husus olmadığını belirterek Batı ekseninin Ank

Ria Novosti

Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Üniversitesinden uzman Valdimir Volodin, Ankara’nın NATO’dan ayrı bir hava savunma sistemini kurma niyetinin şaşırtıcı bir husus olmadığını belirterek Batı ekseninin Ankara için artık tek seçenek olmadığını ve Batı’nın bunu kabullenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin kendi füze savunma sistemini kuracağı ve bu sistemin NATO’nun sistemine entegre olmayacağı şeklindeki haberleri değerlendiren uzman şu şekilde konuştu: 'Bunda şaşılacak bir şey yok çünkü NATO üyesi olan Türkiye aynı zamanda daima kendi bağımsız duruşundan gurur duydu. Türkiye ayrıca bölgenin yeni lideridir. Türkiye şu anda sadece Batı`ya yönelik değil aynı zamanda Güney, Doğu ve Kuzey`e doğru çok boyutlu politikaları aktif bir şekilde geliştiriyor. Çin`in sağlam bir şekilde denenmiş Rus S-300 tipi hava savunma sisteminin temelinde geliştirdiği füze sistemiyle Türkiye’deki ihaleyi kazanmasında şaşılacak bir şey yok. İhale, ihaledir. İhalede bir ülkenin standartlarına uygun askerî teçhizat seçiliyor ve bahsettiğimiz durumda da Türk askerlerin istediği özelliklere göre seçim yapılmış vaziyette.' (Rusya, Ria Novosti - 20 Şubat 2015)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor