• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Ankara`dan Serj`e Yanıt

Ankara`dan Serj`e Yanıt

APA’nın haberine göre Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Türkiye’yi ve Türkleri hedef alan açıklamalarıyla ilgili olarak “Türkiye, tarihe tek taraflı bakışın istismarcı

Ekspress

APA’nın haberine göre Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Türkiye’yi ve Türkleri hedef alan açıklamalarıyla ilgili olarak “Türkiye, tarihe tek taraflı bakışın istismarcı siyaset politikalarıyla manipüle edilmesine yönelik tüm girişimlerin karşısında durmaya devam edecektir.” ifadesini kullandı.

Ermenistan yönetiminin 2015 yılını Türkiye’ye ve Türklere karşı uluslararası bir kampanya hâline getirmeye çalıştığını kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Bu uğurda hakaret ve nefret söylemi içeren, diplomatik teamül sınırlarını aşan ifadeler kullanıyorlar. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 29 Ocak 2015’te Erivan’da, Çanakkale Savaşı Anma Törenlerine Ermenistan’ın davet edilmesiyle ilgili açıklamasında sınırları aşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ermenistan’a yönelik daveti konusunda kullanılan diplomatik teamüllere aykırı ifadelerin kabul edilmesi mümkün değildir. Sarkisyan’ın bir devlet adamının ağzına yakışmayacak ifadelerini aynen iade ediyoruz.”

İbrahim Kalın, Türkiye’nin her zaman Ermenistan’la ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde adımlar attığını fakat Ermenistan’ın bu adımları karşılıksız bıraktığını vurguladı ve “Ermenistan yönetimi ne 1915 olaylarının siyasi hesaplardan uzak ve adil bir tarih perspektifinden araştırılmasına ne de Dağlık Karabağ’ın işgaline son vererek Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkilerini normalleştirmeye ve bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesine yanaşmaktadır. Bu tavır, herkesten ve her şeyden önce Ermenistan’a ve Ermenilere zarar vermektedir.” dedi.

Kalın, ayrıca Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünün üst düzeyde, birçok cumhurbaşkanı ve başbakanın, katılımıyla anılacağını belirtti.(Azerbaycan, Ekspress - 04 Şubat 2015)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor