Tarih: 29.05.2015 14:01

Ankara-Moskova İlişkileri

Facebook Twitter Linked-in

 

Ria Novosti

Türkiye`nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Ankara’nın, Moskova ile bütün alanlarda ilişkilerini geliştirme niyetinde olduğunu belirtti.

İki ülke arasında diplomatik ilişkilerinin 95. yıl dönümüne atfen düzenlenen etkinlikte konuşan Yardım, “Ortak amacımız bütün alanlarda ilişkilerimizi geliştirmek. Daha önce de birkaç kez belirttiğim gibi insani ilişkilere, kültürel etkileşime ve eğitim alanındaki iş birliğine büyük önem veriyorum.” dedi.

Büyükelçi, “Tabii ki bundan sonra 100. ve 105. yıl dönümlerimizi de kutlayacağız.” şeklinde konuştu.

Rusya’da 2016 Yılında Türk Kültürü Yılı Düzenlenmesi Planlanıyor.

Ümit Yardım, kültür ve eğitim alanlarında Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, bambaşka bir boyuta taşınması gerektiğini ve Rusya’da 2016’da Türk Kültürü Yılı düzenleneceğini belirtti.

Yardım, “Daha önce de birkaç kez belirttiğim gibi enerji, turizm ve hafif sanayi alanlarındaki ilişkilerimiz aktif bir şekilde gelişiyor ancak kültür ve eğitim alanlarındaki ilişkilerimizi bambaşka bir boyuta taşımamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Büyükelçinin söylediklerine göre Moskova’da eylül ayında Ankara Kültür Günleri, 2016 yılında ise Rusya’da Türk Kültürü Yılı düzenlenmesi planlanıyor. (Rusya, Ria Novosti – 27 Mayıs 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —