Ankara-Washington İş Birliği

Ankara-Washington İş Birliği

Savunma Bakanlığının siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Christine Wormuth`un eşlik ettiği Amerikalı eski General John Allen salı ve çarşamba günü Türkiye`nin başkentinde askerî yetkililer ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun

 

AFP

Üst düzey Amerikalı yetkililerin Ankara ziyaretinin ardından bir Türk diplomatik kaynak Türkiye ve ABD`nin DAİŞ grubuna karşı mücadele etmek için iş birliğini güçlendirme sözü verdiğini bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, 'DAİŞ`e karşı mücadeleyi güçlendirmenin yollarını görüştük (...) taraflar bu konuda işbirliği ve eş güdümü güçlendirmek için fikir alışverişinde bulundu.' açıklamasında bulundu.

Amerikan Büyükelçiliğinden bir yetkili ise görüşmeleri 'yapıcı' olarak niteleyerek, bu görüşmeler 'DAİŞ`i ortadan kaldırmaya yönelik geniş kapsamlı bir koalisyon çerçevesinde ortak çabalarımızla ilgiliydi.' açıklamasında bulundu.

Savunma Bakanlığının siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Christine Wormuth`un eşlik ettiği Amerikalı eski General John Allen salı ve çarşamba günü Türkiye`nin başkentinde askerî yetkililer ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüştü.

Amerikalılar görüşmeler vesilesiyle Türk muhataplarından bir kez daha Suriye`deki cihatçı mevzileri vurmak için (Türkiye`nin güneyindeki) İncirlik üssünü kullanma hakkı talep ettiler.

Türkiye DAİŞ karşıtı koalisyona üye ancak şimdiye kadar herhangi bir askerî eyleme katılmayı reddetti.

Ankara`daki İslami-muhafazakâr hükûmet, koalisyon güçlerinin operasyonlarından anında haberdar edilmeyi ve sınırlarına yeni bir sığınmacı göçünün önüne geçmek için mümkün olduğunca sivillerin çoğunlukta olduğu bölgelerde bombardıman yapılmamasını şart koştu.

Ziyaret Türk medyasında Ankara`daki İslami-muhafazakâr hükûmetin cihatçıları sınırlarından uzaklaştırmak ve Kürt güçlerin Türkiye ile sınır bölgesinde ilerlemesini engellemek için Suriye`de askerî bir operasyon öngördüğü iddialarının yer aldığı bir dönemde gerçekleşti.

Bununla birlikte Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu geçen hafta ülkesinin Suriye`de kısa vadede bir operasyon öngörmediğini açıkladı.

Kürt milisler haziran ayının ortasında DAİŞ`i Suriye`nin sınır kenti Tel Abyad`dan çıkardığından beri Ankara Suriye`nin kuzeyinde özerk bir Kürt bölgesi oluşturulmasından endişe duyuyor. (Fransız Haber Ajansı AFP - 08 Temmuz 2015)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading