Günaydın Adana Gazetesi
Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ´´Misis´i dünya kültürel mirasına kazandırıyoruz.´´ dedi. Toplantıya Prof. Dr. Anna Lucia D´Agata Ulusal Araştırma Merkezi ve Pisa Üniversitesinden Prof. Dr. Giovanni Salmeri de katıldı.
Çalışmaların 2012 yılında başladığını belirten Mahmut Çelikcan, ´´Adana Yüreğir Belediyesinin ana yükleniciliğinde, İtalyan Pisa Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Kültür Bakanlığı destekleri ile 2012 yılında ‘Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi´ adıyla startını verdiğimiz arkeolojik çalışmalar, TKB (Tarihi Kentler Birliği) ‘En İyi Proje´ ve ‘Sürdürülebilir Proje´ ödülü aldı. Farklı birçok medeniyete yurt olan ve İpek Yolu üzerinde bulunan Misis, tarihin tüm dönemlerinde şifa arayanların akın ettiği bir sağlık merkezi olmuş, doktor yetiştiren sağlık tapınakları ile ünlenmiş bir bölgeydi. Antik kentteki kazılar bu nedenle arkeoloji dünyası tarafından yakından takip ediliyor. Misis´te, Lokman Hekim´in ölümsüzlük formülünü Ceyhan Irmağı´na düşürdüğü rivayet edilen Tarihi Misis Köprüsü, Höyükler, Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camisi, Ceyhan Nehri´nin doğu ve batısında yer alan değirmenler ve bölgenin yüzyıllar boyunca savunmasında en büyük rolü oynayan kale surları ve müştemilatı bugüne kadar yüzeye çıkarılan kalıntılar arasında.” diye konuştu.(Günaydın Adana Gazetesi,Adana -20.10.2017)
Özcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.
Çevre