Tarih: 17.01.2017 09:49

AP başkanlığı için yarışacak adaylar açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Genel Kurul´da gündemin birinci maddesi yeni başkanın seçilmesi olarak belirlendi. Görev süresi sona eren Martin Schulz´un yerine geçecek kişiyi belirleyecek başkanlık seçimi, yarın yapılacak.

Genel Kurulu Başkan olarak son kez açan Schulz, başkanlık için yarışacak resmi adayları açıkladı. Buna göre; Kuzey Yeşil Sol (GUE-NGL) grubu adına aday gösterilen İtalyan parlamenter Eleonora Forenza, Sosyalist ve Demokratlar (S&D) grubun adına İtalyan parlamenter Gianni Pitella, Yeşiller-Avrupa Serbest İttifakı (Verts/ALE) adına İngiliz Jean Lambert, Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) adına Belçikalı Guy Verhofstadt, Avrupa Halk Partisi (EPP) adına İtalyan Antonio Tajani, Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) adına Belçikalı Helga Stevens ve Özgürlükler ve Uluslar Avrupası (ENF) grubu tarafından Romanyalı Laurentiu Rebega AP´nin yeni başkanı olabilmek için yarışacak.

AP kulislerinde yarışın, Hıristiyan demokratların çatı yapılanması Avrupa Halk Partisi´nin (EPP) adayı İtalyan Antonio Tajani ile Sosyalistler ve Demokratlar Grubu´nun (S&D) İtalyan lideri Gianni Pittella arasında geçeceği konuşuluyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —