• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

AP Le Pen´den 339 bin euro´yu geri istiyor

AP Le Pen´den 339 bin euro´yu geri istiyor

Avrupa Parlamentosu, Fransa´nın aşırı sağcı partisi Ulusal Cephe´nin lideri Marine Le Pen´den, parti çalışmaları için istihdam edilen 2 danışmanın AP´den haksız şekilde maaş aldığını ortaya çıkardı. AP, Le Pen´den 339 bin euro

 

Fransa´da yolsuzluklarla mücadele platformu olarak bilinen internet gazetesi Mediapart´ta yer alan habere göre, AP Yolsuzlukla Mücadele Organı (OLAF), Le Pen´in partisi Ulusal Cephe´nin çalışmalarına katılan 2 kişinin AP´de danışman olarak gösterildiği ve bu nedenle haksız kazanç elde edilerek, yolsuzluk yapıldığı hükmüne vardı.

Fransız basınında da geniş yer alan habere göre OLAF, gelecek yıl Fransa´da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güçlü adaylarından biri olan Le Pen´den bu kişilere maaş olarak ödenen 339 bin avroyu geri ödemesini istedi.

Thierry Legier ve Catherine Griset adlı kişilerin Ulusal Cephe adına çalıştıkları ancak Le Pen´in danışmanı olarak gösterildikleri için maaşlarının AP tarafından ödendiği belirtilen haberde, soruşturmanın temmuzda tamamlandığı belirtildi.

´LE PEN KENDİSİNE TANINAN 1 AYLIK SÜREYİ AŞTI´

AFP´ye konuşan bir kaynak Le Pen´in parayı geri ödemek için kendisine 30 eylülde verilen bir aylık süreyi geçirdiğini söylerken, aynı ajansa konuşan Le pen´in avukatı Marcel Ceccaldi OLAF´ın hazırladığı nihai raporu görmeden müvekkilinin işbirliği yapmayacaklarını söyledi. BFMTV´ye konuşan Le Pen´in üst düzey danışmanlarından Florian Philippot ise ' AP´de keyfilik sürüyor. Dostlara yumuşak, muhaliflere acımazca davranıyorlar' yorumunu yaptı.

BABA LE PEN´E DE BENZER BİR TAZMİNAT CEZASI VERİLMİŞTİ

OLAFdaha önce Le Pen´in kendisi gibi AP milletvekili olan babası Jean-Marie Le Pen´e benzer bir ceza vermişti.

Baba Le Pen´den yardımcısına ödenen 320 bin euro´yu geri vermesi istenmişti.

OLAF´ın Ulusal Cephe´nin geçen dönem AP´de 20‘ye yakın 'hayali danışman' çalıştırdığı iddialarına dair incelemesi de sürüyor.





16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor