• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

AP´den Ukrayna vatandaşlarına vize serbestisi

AP´den Ukrayna vatandaşlarına vize serbestisi

Avrupa Parlamentosu (AP), Ukrayna vatandaşlarına AB ülkelerine yaptıkları kısa süreli ziyaretlerde vize serbestisi getiren tasarıyı onayladı.

 

AP´de yapılan  oylamada tasarı 75´e karşı 521 oyla kabul edildi. 36 üye çekimser oy kaldı. 

Kabulk edilen tasarıya göre Ukrayna vatandaşlarından AB ülkelerine yaptıkları 90 güne kadar olan ziyaretlerde vize istenmeyecek.

Yeni düzenlemeye göre, biyometrik pasaport sahibi tüm Ukrayna vatandaşları, turistik, iş amaçlı veya aile ziyareti olmak üzere her türlü ziyaretlerinde vizeden muaf tutulacak.

HAZİRANDA YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR

Buna karşın düzenleme, Ukrayna vatandaşlarına AB ülkelerinde çalışma izni vermiyor.

Kabul edilen tasarının AB ülkeleri parlamentosunda onaylanması gerekiyor. 

Düzenlemenin haziranda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Vize serbestisiyle ilgili raporu hazırlayan AP´deki en büyük siyasi grup Avrupa Halk Partisinin (EPP) Bulgar üyesi Mariya Gabriyel, Ukrayna vatandaşlarına vize serbestisi getirilmesinin AB´nin doğu ülkeleriyle iş birliği hedeflerinin bir parçası olduğunu belirterek 'Kararın Ukrayna´nın AB için kilit öneme sahip bir ortak olduğunu gösterecek güçlü bir mesaj olacağını' söyledi.

AB, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna gibi doğu sınırlarında bulunan bazı ülkelere vize serbestisi getirmeden önce ´fren mekanizması´ olarak adlandırılan ve gerektiğinde uygulamayı durdurmaya yarayacak ´Vize Serbestisini Askıya Alma Mekanizması´ isimli yapısal bir düzenlemeye gitmişti.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor