Tarih: 18.01.2021 13:19

Apple´a, ´Telegram´ı niye engellemiyorsun´ davası

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´de Daha Güvenli Web Koalisyonu, teknoloji devi Apple´a, Parler´ı hala engellerken, Telegram´a erişim sağladığı için dava açtı.

ABD Başkanı Donald Trump´ın 6 Ocak´ta Kongre´ye saldıranları coşturmaya yönelik paylaşımları nedeniyle Twitter hesabının kalıcı olarak kapatılmasının ardından, dikkatler alternatif sosyal medya platformlarının üzerinde.

Twitter´ı terk eden Trump destekçilerinin akın ettiği alternatif sosyal medya platformlarından oldukları gerekçesiyle Parler´ın ardından Telegram´ın da can damarlarının kesilmesi için adım atıldı.

Daha Güvenli Web Koalisyonu, teknoloji devi Apple´a, Parler´ı hala engellerken, Telegram´a erişimi engellemediği için dava açtı.

´Nefret grupları ve aşırılıkçılar tarafından kullanılıyor´ iddiası

Kendisini ´sosyal medyadan aşırılıkçı ve terörist içeriğin çıkarılması için çalışan, kar amacı gütmeyen, tarafsız kuruluş´ diye niteleyen Daha Güvenli Web Koalisyonu, Telegram´ın nefret grupları ve aşırılıkçılar tarafından Kongre´ye saldırı için de kullanıldığını iddia etti.

ABD´nin dış politika ve ulusal güvenlik çevrelerinin önde gelen ismi, eski büyükelçi Marc Ginsberg ve Daha Güvenli Web Koalisyonu, Kuzey Kaliforniya´daki bir mahkemeye, App Store´da (uygulama mağazasında) hala Telegram´a yer verdiği için Apple aleyhine dava başvurusunda bulundu.

´Apple, kendi kurallarını çiğniyor´

Başvuruda Apple, ´kamu üyelerini sindirmek, tehdit etmek ve zorlamak için kullanıldığına dair bilgisi olmasına rağmen Telegram´a izin vermekle´ suçlandı. ´Telegram içeriği konusunda Apple´ın kendi politikaları ve kılavuzlarındaki kuralları yerine getirmediğini´ iddia eden koalisyon, ´Apple´ın böylece Telegram´ın daha kötücül kullanıcılarının faaliyetlerini sürdürmesine göz yumduğu´ ithamında bulunuldu.

Daha önce Telegram´ın kurucusu Pavel Durov, Apple´ın özgürce bilgi paylaşımını engellendiği gerekçesiyle iOS´tan Android işletim sistemine geçilmesi çağrısı yapmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —