Apple´ın Facebook´u tehdit ettiği ortaya çıktı

Apple´ın Facebook´u tehdit ettiği ortaya çıktı

Apple´ın, Instagram ve benzeri uygulamalar üzerinden 'köle ticareti' yapıldığının ortaya çıkmasının ardından Facebook´u uygulama mağazasından ürünlerini çıkartmakla tehdit ettiği öğrenildi.

 

Apple´ın, Instagram ve benzeri uygulamalar üzerinden 'köle ticareti' yapıldığının ortaya çıkmasının ardından Facebook´u uygulama mağazasından ürünlerini çıkartmakla tehdit ettiği öğrenildi.

Wall Street Journal´ın (WSJ) yayınladığı Facebook´un şirket içi raporları, 2019 yılında BBC´nin Instagram benzeri uygulamalar üzerinden köle satıldığını ortaya çıkarmasının ardından Facebook´un, Apple´dan uygulama mağazasından çıkartılma uyarısı aldığını ortaya koydu.

Uygulamaların indirildiği uygulama mağazalarının sahibi olan Apple ve Google, haberin yayınlanmasının ardından harekete geçerken, Apple´ın uygulama geliştiricilerin 'derhal sorunu giderici önlemler almasını' istediği öğrenildi.

Öte yandan, WSJ, şirket içi raporlara göre Facebook´un, bu problemden BBC´nin haberinden önce haberdar olduğunu ve konuyu araştırdığını bildirdi ancak haberin yayınlanmasının ardından ilgili hashtag´leri yayından kaldırdığını ve ilgili hesapları kapattığını bildirdi.

BBC Arapça´nın haberi, Suudi Arabistan ve Kuveyt´te ev hizmetçilerinin Instagram´ın da aralarında bulunduğu uygulamalar üzerinden alınıp satıldığını ve iradeleri dışında, kapalı kapılar ardında tüm haklarından yoksun biçimde tutulduğunu açığa çıkartmıştı.

FACEBOOK ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

WSJ´nin Facebook´ın şirket içi raporlarını yayınlamaya başlamasının ardından Facebook, ABD´de sert eleştirilerin hedefi olmayı sürdürüyor.

Salesforce´un CEO´su ve Time dergisinin sahibi olan teknoloji milyarderi Marc Benioff, 'Facebook, Amerika ile ilgili yanlış olan her şeydir' açıklamasını yaptı.

Benioff, Facebook´la ilgili haberler üzerine CNN´e yaptığı açıklamada, 'Facebook´un dünyayı nasıl etkilediğine bakın: siyasi süreçlerden, iklim krizine ve pandemiye tüm önemli başlıklarda sorunlar güvensizliğe dayanıyor ve bu güvensizliği sosyal medya şirketleri yaratıyor' değerlendirmesinde bulundu.

Facebook´u daha önce de eleştiren ve Facebook´un sahibi Mark Zuckerberg´in değeri 1 trilyon dolara yaklaşan imparatorluğunun bölünmesi gerektiğini ifade eden Benioff, ABD Kongresini, Facebook´un dezenformasyon problemiyle mücadele etmeye çağırdı.

 

 

 



Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

Avrasya Bir Vakfımız ve Gençlik Merkezimiz tarafından düzenlenen “İnsanın Sırrı” başlıklı Divan Sohbetimiz geniş katılımlı bir davetli topluluğu ile gerçekleştirildi.

Türkiye

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

Yükleniyor