• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Araçlar seyir halindeyken elektrik üretecek

Araçlar seyir halindeyken elektrik üretecek

Günümüzde motorlu taşıtlar hava kirliliğine yol açan etkenlerden biri olarak tanınsa da gelecekte otomobiller çevreye faydalı bir hal alacak.

Günümüzde motorlu taşıtlar hava kirliliğine yol açan etkenlerden biri olarak tanınsa da gelecekte otomobiller çevreye faydalı bir hal alacak. Yeni teknoloji Lybra ile hareket halindeki araçlar özel bir kauçuk yoldan geçerek kinetik enerjiyi elektriğe çeviriyorlar.

Oldukça yumuşak dokulu lastik yol, mevcut asfaltın üzerine yerleştirilebilecek. Teknolojinin mimarı ise İtalyan şirket Uderground Power’dan başkası değil.

Undergroung Power CEO’su Andrea Pirisi çalışmalarından bahsetti:

“Biz araçları yavaşlatırken akıllı bir sistemle üstlerinden geçtikleri madde ile elektrik üretmeyi amaçlıyoruz. Bu yolla hem sürüş güvenliğini sağlıyor hem de yeşil enerji üretiyoruz. Bu enerjiyi de araçların yavaşlarken ürettiği kinetik enerjiden imal ediyoruz.”

Lybra sistemi araçları kauçuk döşeli yol ile yavaşlatıyor ve otomobillerin kendi karbon gazı emisyonunu enerji üretiminde kullanmasına imkan tanıyor. Otobana çıkış alanlarında, şehir içi ve tali yollarda kullanılacak olan özel plakaların kamyonları kaldırabilecek kadar güçlü bir şekilde üretilmesi planlanıyor.

Lybra teknolojisinin mucitleri, teknolojiyi yoğun trafik yaşanan alanlara yerleştirmeyi düşünüyorlar. Bu yolla yılda 100 bin kilowatt elektrik üretilebilecek. Bu değer 19 ton benzine eşit bir kazanç sağlıyor.



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor