Tarih: 20.11.2017 09:24

Arap Birliği, İran´a karşı toplandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Mısır´ın başkenti Kahire´deki Arap Birliği merkezinde gerçekleştirilen toplantıda bakanlar, İran´ı Husilere füze tedarik etmekle suçlayarak, Tahran´ın bölgedeki müdahalelerini durdurmak için ortak bir Arap tutumu geliştirme çağrısında bulundu. 

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, toplantının açılış konuşmasında, İran´ın Husilere füze tedarik ettiğini savunarak, 'Yemen´de çatışmaların başlamasından bu yana 332 balistik füze kullanıldı. Bu füzeler tek bir kaynaktan geliyor; o da İran. İran, Arap ülkelerinde birçok milis gücü destekliyor.' dedi.

LÜBNAN´A HİZBULLAH ÇAĞRISI

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife de Lübnan´a çağrıda bulunarak, 'Lübnan, Hizbullah´ın eylemleri ile Irak, Suriye, Yemen ve Bahreyn gibi komşu ülkelerdeki saldırılarına ilişkin tüm sorumluluğu üstlenmeli' dedi. 

İran´ın Arap ulusal güvenliğini tehdit ettiğini ifade eden Al Halife, İran´ın bölgede çok fazla kolu olduğunu iddia etti. Bu kollardan birinin ise terörist olarak nitelediği Hizbullah olduğunu belirtti.

İran´ın Arap ülkelerindeki uygulamalarında tehlikeli bir artış olduğunu belirten Al Halife, bu durumun, İran´ın bölgedeki kollarıyla oluşturduğu tehdit karşısında ulusal güvenliğin nasıl korunacağına ilişkin Arap Birliği´ne bir sorumluluk yüklediğini kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —