Tarih: 30.11.2021 16:29

Arap koalisyonu Sana´da İran Devrim Muhafızlarını Hedef Alıyor.

Facebook Twitter Linked-in

 

Suudi Arabistan basınından alınan bilgilere göre Arap koalisyonunun Yemen´in başkentinde İran Devrim Muhafızları milislerini vurduğunu bildirdi.

Koalisyon Sanaa´daki sivillerden hedeflenen bölgelerin yakınında toplanmalarının büyük bir risk teşkil ettiğini belirtti.

Koalisyon, operasyonun uluslararası insan haklarına, hukuka ve geleneksel kurallarına uygun olduğunu söyledi.

Koalisyon, İran destekli Husi milislerinin yeteneklerini bozmak amacıyla son birkaç hafta içinde başkentte bir dizi noktayı vurdu.

Önceki saldırılar, Lübnan Hizbullah´ına ve İran Devrim Muhafızlarına ait insansız hava araçları depolarını ve milislerini hedef aldı.

Husiler, Suudi hava savunması nedeniyle çoğunlukla fazla hasara yol açmadan, bomba yüklü insansız hava araçlarıyla defalarca Krallığı hedef alıyor.

Husilerin sivilleri hedef alma girişimleri Krallık tarafından savaş suçu olarak etiketlendi.

Arap koalisyonu, Husilerin 2014 yılında başkent Sanaa´yı ele geçirmesinin ardından uluslararası alanda tanınan Yemen hükümetinin ülkenin tam kontrolünü yeniden ele geçirmesini destekliyor.

Suudi Arabistan daha önce Yemen´de kalıcı barışın tek yolunun siyasi bir çözüm olduğunu söylemişti. Mart ayında başlatılan Riyad Girişimi tam da bunu yapmayı hedefliyordu. Plan, ülke çapında bir ateşkesin yanı sıra barış görüşmelerini de içeriyor. Ancak Husi liderliği planı reddetti.

Yedi yıldır devam eden savaş, binlerce Yemenlinin hayatına mal oldu ve daha fazlasını insani yardıma bağımlı olmaya zorladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —