Tarih: 24.03.2017 16:06

‘Arap ülkeleri, İsrail´in ilişkileri canlandırma çabalarını reddetmeli´

Facebook Twitter Linked-in

 

Havatme´nin çağrısını değerlendiren Filistin Ulusal Girişim partisinin genel sekreteri Dr. Mustafa Bargusi, Sputnik´e açıklamasında, Filistinlileri düşündüren başlıca konunun Kudüs dahil son 50 yılda işgal edilen toprakların geri alınması olduğunu belirterek, 'Buna sadece uluslararası toplumun kararı yardımcı olabilir ama İsrail bunu istemiyor' dedi.

´FİLİSTİN HALKININ HAKLARI ÖNCELİKLİ´

Üç konuda Mısır ve Ürdün´ün yardımcı olabileceğini belirten Bargusi, 'Öncelikle, Filistin halkının haklarını teyit etmek ve hiçbir koşulda bundan vazgeçmemek. Sonra, İsrail´in derhal yerleşim faaliyetine son vermesi yönündeki Filistin´in talebine destek vermek' dedi.

İkinci konunun, Filistin sorunu çözülmeden İsrail´in tüm Arap ülkeleriyle ilişkileri normalleştirme çabalarını bozmak olduğunu belirten Bargusi, Mısır ve Ürdün´ün, Filistin topraklarının işgali ve Filistin halkına yönelik ayrımcılık devam ettiği sürece İsrail´le ilişkileri normalleştirmenin mümkün olmadığını açıklaması gerektiğini kaydetti. 

´ESCWA RAPORU FAYDALI OLABİLİR´

Üçüncü maddenin, BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonunun (ESCWA) raporuyla ilgili olduğunu söyleyen Bargusi, Arap ülkelerin İsrail´in ´apartheid rejimi´ ile mücadelede bu raporu temel alması gerektiğini kaydederek, 'Sanırım şimdi, bu rapordaki tavsiyeler Filistin çözümü için çok yararlı olabilir' dedi.

Bargusi, ABD Başkanı Donald Trump´ın Filistin sorununun çözümü için harcadığı çabaların, İsrail´in uzlaşmazlığı ve yerleşimlerin inşaatına son vermeyi reddetmesi yüzünden bozguna uğradığını da sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —