Tarih: 15.01.2014 01:08

Arap Baharını Türkiye Başlatmadı

Facebook Twitter Linked-in

IRNA

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap ülkelerinden bazılarında Arap baharı sonrası Türkiye’nin takip ettiği dış politika nedeniyle yapılan eleştirilere şu yanıtı verdi: “Arap baharını Türkiye başlatmadı.”

Çeşitli ülkelerdeki Türkiye Büyükelçileri, ülkenin önümüzdeki stratejisini belirlemek ve dış politikasını uygulamak amacıyla bir araya geldiler.

6. Büyükelçiler Konferansı, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında Ankara, Adana ve Mersin’de “Güçlü Demokrasi, Dinamik Ekonomi, Etkin Diploması” başlığıyla düzenlenecek.

Bu konferanstaki katılımcılar, Türkiye’nin dış ve uluslararası politikasını değerlendirerek dış politikanın uygulanması ve gelecek stratejinin belirlenmesi ve çeşitli kurum ve kuruluşlarla uyum konusunu görüşecekler.

Davutoğlu, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Arap baharını Türkiye başlatmadı. Türkiye, herhangi bir ülke halkına da bu taleplerde bulunun demedi. Ama talepleri Türkiye halkının kendisine istediği taleplere uygunsa onun karşısında duramayız.”

Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye karşısındaki tavrını eleştirenlere şu yanıtı verdi: “İnsanlık onuruna yakışanı Suriye’de yaptık ve Suriye halkının arkasında yer aldık.”

Davutoğlu, Türkiye’de kalan Suriyeli mültecilere işaret ederek şu anda 700 bin Suriyeli mültecinin Türkiye’de yaşadığını ve toplumsal açıdan Türk toplumunda bu meseleye bir itirazın olmadığını iddia etti. (İran Resmi Haber Ajansı IRNA - 13 Ocak 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —