Tarih: 14.03.2017 18:02

Çavuşoğlu´nun CNN Mülakatı

Facebook Twitter Linked-in

 

CNN

SUNUCU BECKY ANDERSON: Az önce, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüm, konuşmamıza o yorumlara dair bir soruyla başladım.

ÇAVUŞOĞLU: Hollanda´da faşist bir parti var, Wilders´in partisi. Wilders´in kendisi de bir faşist.

ANDERSON: Fakat o parti hükûmette yer almıyor. Müsaade ederseniz bir saniye, bir şey eklemek isterim. Bu parti hükûmette yer almıyor sadece gelecek seçimler için aday.

ÇAVUŞOĞLU: Hayır, hükûmette. Hollanda´daki mevcut liberaller ve sosyal demokratlardan oluşan koalisyon hükûmetinin söylem ve politikalarıyla Wilders arasında hiçbir fark yok. Evet, hiçbir fark yok. Seçimlerden sonra kim kazanırsa kazansın bence Wilders´i destekleyenler her hâlükârda mutlu olacak.

ANDERSON: Belirtilen endişeler o mitinglerin güvenliğine dairdi. O etkinliklerin iptal edilmesinin sebebi buydu. Elbette yerel makamlar bunu öne sürüyordu.

ÇAVUŞOĞLU: Ne yazık ki bu dili kullanmak zorundayım ama bu saçmalık. Daha önceki mitingler sırasında güvenlik endişeleri yoktu, sorun yoktu. Neden bu kez var? Ben terörist miyim? O ülkelerde yaşayan Türkler terörist mi veya radikalleşmiş kimseler mi? Bu soruyu pek çok dışişleri bakanına sordum. Radikalleşmiş olan tek bir Türk var mı? Bu soruya hayır cevabını veriyorlar. O zaman güvenlik sorunu ne? Bana hiçbir ayrıntı vermiyorlar. Ben, Avrupa ülkelerinden biri olan Türkiye´nin Dışişleri Bakanı´yım. Terörist değilim. Bu sadece bir bahane.

ANDERSON: Sayın Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollandalılar için “bedelini ödeyecekler” dedi. Bununla neyi kastediyor? Tehdit ettiği bedel ne efendim?

ÇAVUŞOĞLU: Yaptıkları şeye mütekabil bir cevap vermek üzere gereken adımları ve alacağımız tedbirleri değerlendiriyoruz. Elbette onların yaptığının aksine uluslararası kuralları ve demokratik standartları ihlal etmeyeceğiz. Çünkü Türkiye´de faşist bir hükûmet yok. Uluslararası hukuka ve standartlara saygı duyuyoruz. Bu sebeple elbette iki taraflı olarak bazı tedbirler alacağız. Bunu değerlendiriyoruz.(ABD,CNN-13.03.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —