Tarih: 20.06.2017 10:02

´Rusya ve ABD arasında doğrudan çatışma tehlikesi yok´

Facebook Twitter Linked-in

 

Sputnik´e demeç veren Ozerov, Savunma Bakanlığı´nın açıklamasının ardından ABD veya bir başka ülkenin Rus hava grubuna karşı herhangi bir eylemde bulunamayacağını belirterek, bu nedenle Rusya ve ABD arasında doğrudan çatışma tehlikesi bulunmadığını belirtti.  

Ozerov, Savunma Bakanlığı´nın Fırat Nehri´nin batısında Rusya-Hava Uzay Kuvvetleri´nin operasyon sahasında tespit edilecek hava araçlarıyla ilgili açıklamasını da yorumladı.

´RUS UÇAKLARI İÇİN TEHDİT OLUŞTURURLARSA…´

Rusya´nın operasyon sahasına giren koalisyon uçaklarına refakat edileceğini, bu uçakların imha edilmeyeceğini söyleyen Rus senatör, 'Bu uçaklara yönelik tehdit, Rus uçakları için tehdit oluşturan eylemlerde bulunmaları halinde doğacak' dedi.

ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye uçağını düşürmesi hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Fırat Nehri´nin batısında Rus hava güçlerinin operasyon sahasında tespit edilecek, savaş uçakları ve insansız hava araçları da dahil, koalisyona ait her türlü hava aracının birer hedef olarak görülüp bu araçlara Rus füze savunma sistemleri tarafından önleme yapılacağını vurgulamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —