• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

CNN, Trump´ın Rusya´yla ilişkilerini ‘anlatan´ haberi yayından kaldırdı

CNN, Trump´ın Rusya´yla ilişkilerini ‘anlatan´ haberi yayından kaldırdı

CNN, ABD Başkanı Donald Trump´ın geçiş ekibinden bir kişinin Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu ile olası ilişkilere yönelik Senato soruşturmasını anlatan haberi siteden kaldırdı. Ancak haberin siteden ‘kaybolması´ BuzzFeed´in dikkatini

 

 
BuzzFeed´in konuyla ilgili olarak açıklama istemesinden bir saat sonra CNN´in internet sitesinde, genel yayın yönetmeninin imzasını taşıyan kısa bir yazı yayımlandı. Yazıda, “Bu haber, CNN´in yayın standartlarına uymuyor. Bu yüzden haberi kaldırdı. CNN, Sayın Anthony Scaramuzzi´den özür diler” ifadelerine yer verildi. Haberin hangi kısımlarının CNN´in yayın standartlarına uymadığı ise belirtilmedi. 

Olayı haberleştiren BuzzFeed, CNN´nin herhangi açıklama yapmadan haberi kaldırmasının gazetecilik etiğinin ciddi ihlali olduğuna dikkat çekti.

Anthony Scaramuzzi, Trump´ın geçiş ekibinin üyelerinden biriydi. CNN´in kaldırdığı ve adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Senato´nun istihbarat komitesinin Scaramuzzi´nin Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu ile bağlarını araştırdığı ileri sürülmüştü. Scaramuzzi´nin, Trump´ın yemin törenine 4 gün kala, vakfın başkanı Kirill Dmitriyev ile bir araya geldiği ve Rusya´ya yaptırımların kalkmasını değerlendirdiği iddia edilmişti.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor