• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Katar´a karşı yeni ekonomik yaptırımlar yolda

Katar´a karşı yeni ekonomik yaptırımlar yolda

Birleşik Arap Emirlikleri´nin Rusya büyükelçisi Omar Gobaş, Körfez´deki Arap ülkelerinin Katar´a yönelik yeni yaptırımlar planladığını söyledi. Gobaş, Katar ile ticaret yapan ülkelerle ticari ilişkilerin azaltılmasının da bu yaptı

 

İngiliz gazetesi The Guardian´a konuşan Birleşik Arap Emirlikleri´nin Rusya´daki büyükelçisi Omar Gobaş, Katar´a karşı bazı yeni ekonomik yaptırımların planlandığını söyledi. 

Gobaş, kendi ticari ortaklarına bazı şartlar getirilmesinin düşünüldüğünü, ticari ortakların Katar ve Körfez ülkeleri arasında seçim yapmasının isteneceğini anlattı.

´BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTİYORSANIZ…´

Gobaş 'Şu anda değerlendirdiğimiz belirli ekonomik yaptırımlar var' diyen Gobaş ' İhtimallerden biri kendi ticaret ortaklarımıza ´eğer bizle çalışmak istiyorsanız ticari bir seçim yapmanız gerek´ demek' ifadelerini kullandı.

Gobaş´ın, Katar´ın Körfez İşbirliği Konseyi´nden (KİK) atılmasının ´mevcut tek yaptırım´ olmadığını söylediği bildirildi.

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri ´terör örgütlerine destek verdiği´ gerekçesiyle 5 Haziran´da Katar´la diplomatik ilişkilerini kesme kararı almış, Katar ile deniz ve havayolu ulaşımını da kesmişti.

Bu ülkelere daha sonra Yemen, Maldivler ve Libya´nın doğusundaki hükümet de eklenmişti.

Geçen hafta Katar´a ambargo uygulayan ülkelerden Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn´in ambargonun kalkması için bu ülkeye bir talep listesi iletmişti.

Buna göre 13 ayrı maddeden oluşan listede Katar merkezli yayın kuruluşu El Cezire´nin kapatılması, İran´la ilişkilerin sınırlandırılması, Katar´daki Türk askeri üssün kapatılması ve bazı terör suçlularını iade etmesi gibi talepler yer alıyordu.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor