• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Merkel ve Macron´dan, Donbass´taki ´okul ateşkesi´ anlaşmasını uygulama çağrısı

Merkel ve Macron´dan, Donbass´taki ´okul ateşkesi´ anlaşmasını uygulama çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya ve Ukrayna´nın ateşkes anlaşmasını uygulamak için çabalarını artırmaları çağrısında bulundu.

 

Ortak bir yazılı açıklama yapan Macron ve Merkel, Donbass´taki güvenlik durumundan endişe duyduklarını bildirdi.

​Bölgedeki durumun, Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le 22 Ağustos´ta yaptıkları dörtlü telefon konuşmasının ardından değişmediği belirtilen açıklamada, 'Başkan Putin ve Başkan Poroşenko´yu taahhütlerini tam anlamıyla yerine getirmeye, ateşkesi kamuoyu önünde ve açık bir biçimde desteklemeye ve askeri ve yerel otoritelere buna uygun emirleri vermeye davet ediyoruz' ifadeleri kullanıldı. 

POROŞENKO: ATEŞKESE DEVAM EDİLMESİ TALİMATI VERDİM

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, ilan edilen ateşkese uymaya devam ettiklerini bildirdi. Poroşenko, sosyal medya hesabından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel´in Ukrayna krizi ile ilgili ortak açıklamasını değerlendirdi.

​Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´e yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle ilan edilen ateşkesi sağlamasına yönelik Macron ve Merkel´in ısrarlı çağrısını memnuniyetle karşıladığını belirten Poroşenko, 'Kendi tarafımdan Ukrayna silahlı kuvvetleri yöneticilerini ateşkese uymaya devam etmeleri talimatı verdim' ifadesini kullandı.

Poroşenko, ayrıca, Ukrayna´nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü sağlamak amacıyla barış sürecinin ilerlemesi için ilan edilen ateşkesin kapsamlı bir şekilde olmasını istedi. 

Rusya´nın Ukrayna Temas Grubu Temsilcisi Boris Grızlov, Donbass´´ta 25 Ağustos´tan itibaren ´okul ateşkesi´ ilan edilmesi konusunda anlaşma sağladıklarını açıklamıştı. Ukrayna Temas Grubu´nun Belarus´un başkenti Minsk´te yaptığı toplantının ardından açıklama yapan Grızlov, 'Eğitim-öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle 25 Ağustos´tan itibaren ´okul ateşkesi´ ilan edilmesi konusunda mutabakat sağlamayı başardık' demişti.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor