Tarih: 07.04.2018 23:18

Erdoğan: Fransa, teröristleri Elysee Sarayı´nda ağırlıyorsun, hesabını veremeyeceksin, terör belasından kurtulamayacaksın

Facebook Twitter Linked-in

 

Elysee Sarayı´nda YPG´nin de içinde olduğu DSG heyetini ağırlamasının ardından Ankara ile DSG arasında arabulucuk teklifinde bulunan ve Kuzey Suriye´ye Fransız askerleri gönderdiği söylenen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´u hedef alan Erdoğan, Fransa ile Almanya´ya şu eleştirileri yöneltti: 

IŞİD´LE TİCARET YAPMIŞ LAFARGE ŞİRKETİNİ İŞARET ETTİ

´´(Afrin´de) Ne tüneller açmışlar, yerin altında hastaneler yapmışlar. Fransızların meşhur bir şirketi vardır, çimento üretir. Oralardan aldıkları çimentolarla o tünelleri yaptılar. Ondan sonra Fransa akıl veriyor. Fransa, teröre yardakçılık yapıyorsun, destek veriyorsun ve ondan sonra teröristleri Elysee Sarayı´nda da ağırlıyorsun. Bunların hesabını veremeyeceksiniz, ondan sonra bu terör belasından da kurtulamayacaksınız. İşte bak Almanya´da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz değil mi? Fransa´da da olacak. Batı bu teröristleri besledikçe batacaksınız.' 

MÜNSTER´DEKİ OLAYLA EŞZAMANLI

O sıralarda Almanya´nın Münster kentinde bir aracın kalabalığa dalması sonucu sürücü dahil 3 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Sürücünün İslamcı ya da cihatçı arka planı olmayan, zihinsel sorunları bulunan bir Almanya vatandaşı olduğu duyuruldu.

´AFRİN´DE 4 BİN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ´

Erdoğan konuşmasında ´´Son aldığım rakam, Afrin´de 4 bin terörist etkisiz hale getirildi. İçeride ve dışarıda, Irak´ın kuzeyinde olanları söylemiyorum. Onları da katarsak 4 bin 200, 4 bin 300´ü bulur' vurgusu da yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —