• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

AP, AB`den Rusya ile ilişkileri gözden geçirmesini istedi

AP, AB`den Rusya ile ilişkileri gözden geçirmesini istedi

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, Rusya konusunda hazırlanan bir karar tasarısını oy çoğunluğu ile kabul etti. Siyasi gruplar tarafından ortak hazırlanan tasarının oylamasında 494 `evet`, 135 `hayır` oyu çıktı.

 

Kabul edilen kararda, 'AB, Rusya`nın demokratik kuralları, temel ilkeleri ve uluslararası hukuku sistemli çiğnemesinin ardından Moskova ile ilişkilerini ciddi bir şekilde yeniden gözden geçirmeli' ifadesi kullanıldı.

Kararda, AB Komisyonu`ndan `Rusya`nın saldırgan politikalarına karşı çıkmak için` daha etkili politikalar üretmesi istendi.

Rusya`daki `bağımsız sivil toplum kuruluşlarına` daha fazla destek verilmesi istenen kararda, Rusya`nın `propaganda ve dezenformasyon faaliyetleri` ile daha etkili mücadele edilmesi tavsiye edildi.

Rusya`nın Ukrayna`ya yönelik politikası ve Kırım`ın Rusya`ya katılmasının yeniden kınandığı kararda, AB ülkelerinin Moskova`ya karşı kararlı tutumlarından taviz vermemeleri çağrısı yapıldı.

Kararda, AB üyelerinin buna uygun aykırı hareket ederek, Rusya ile tek taraflı anlaşmalara gitmekten kesinlikle kaçınmaları talep edildi.

Avrupa Parlamentosu, Rusya`nın AB ülkelerinden 89 önemli kişinin Rusya topraklarına girişine yasak getirmesini de kınadı.

AB liderleri, Brüksel`de 25-26 Haziran`da düzenleyecekleri zirvede Rusya`ya yönelik yaptırımları masaya yatıracak.



22.5° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor