Tarih: 04.11.2016 17:43

Rusya Savunma Bakanlığı: Halep´te 2 Rus askeri yaralandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Bakanlık, Rus askerlerinin Kastillo Yolu yakınlarında militanlar tarafından düzenlenen saldırı sonucunda yaralandığını belirtti.

Açıklamada, 'Bugün Moskova saati ile 14.45´te, silahlı militanların tahliyesi için açılan Kastillo Yolu´nun batısındaki insani koridora Halep´in doğusundaki militanlar tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı, el yapımı Hellfire füzelerinden fırlatılan gaz bidonları ve havan mermileriyle gerçekleştirilirken, yaklaşık 50 Rus, Batılı ve Arap gazeteci, saldırı sonrasında Kastillo Yolu yakınlarındaki insani koridordan tahliye edildi' dendi.

´YARALI ASKERLERİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK´

2 Rus askerinin hafif yaralandığının ifade edildiği açıklamada, yaralı askerlerin kentin güvenli bir bölgesine götürüldüğü ve kendilerine tıbbi yardım sunulduğu bildirildi. Yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı da kaydedildi.

RUSYA BUGÜN 10 SAATLİK İNSANİ MOLAYI UYGULAMAYA KOYMUŞTU

Rusya, sivillerin ve silahlı muhaliflerin Suriye´nin Halep kentinden ayrılması için bugün 10 saatlik insani mola uygulamasını yürürlüğe koymuştu.

Halep´te ekim ayında da üç gün boyunca her biri 11 saat süren ´insani mola´ uygulamaları yapılmıştı. Fakat Halep´teki militanlar sivillerin kentten ayrılmasını engellemişti.

Rusya ve Suriye ordusunun hava güçleri 18 Ekim´den beri Halep´te operasyon düzenlemiyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —