• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Rusya: Trump ve ekibinden gelen tüm sinyalleri dikkatle inceliyoruz

Rusya: Trump ve ekibinden gelen tüm sinyalleri dikkatle inceliyoruz

Moskova´nın Washington´da göreve gelecek yeni yönetimle IŞİD´e karşı çalışmak istediğini söyleyen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, yeni başkan Donald Trump ve ekibinden gelen tüm sinyalleri dikkatle incelediklerini k

 

Uluslararası Yaşam (Mejdunarodnaya Jizn) dergisine konuşan Ryabkov, 'Rusya, bir gün dahi kaybetmeden, Donald Trump başkanlığındaki yeni ABD yönetimi ile uluslararası terörle mücadele alanında tüm seviyelerde işbirliği yapmaya hazır' dedi.

ABD´deki yeni yönetim için bir numaralı konunun IŞİD olduğunu aktaran Ryabkov, Washington´daki partnerler hazır olduğunda IŞİD tehdidinin kökünü daha etkili şekilde kazımak için çalışmaları koordine etmeye hazır olduklarını altını çizdi.

´BİRÇOK ŞEY TRUMP´IN KURACAĞI EKİBE BAĞLI´

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, bu çerçevede Trump ve ekibinden gelen dış politikaya ilişkin tüm sinyalleri dikkatle incelediklerini belirtti. 'Birçok şeyin Trump´ın oluşturacağı ekibe bağlı olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle Trump ve ekibinden gelen tüm sinyalleri dikkatle inceliyoruz' diyen Ryabkov, bir yandan da ABD politikasındaki süreklilik gerçeğini göz önünde bulundurduklarını belirtti.

´OBAMA TRUMP´A ENKAZ DEVREDİYOR´

ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Trump´a Rusya ile ilgili çok kötü bir miras bıraktığını ifade eden bakan yardımcısı, 'Obama yönetimi Trump´a sadece enkaz devrediyor. Yeni ABD başkanı, Rusya ile ilişkiler açısından çok kötü bir miras devralacak. Suriye krizi konusunda da Trump´ın selefinden büyük bir sorun devralacağını düşünüyorum' dedi.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor