Tarih: 20.12.2016 20:49

Lavrov ve Kerry Halep´i görüştü

Facebook Twitter Linked-in

 

Bugün Moskova´da Rusya, İran ve Türkiye´nin dışişleri bakanları arasında gerçekleşen Suriye konulu toplantıda önemli kararlar alınmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD´li mevkidaşı John Kerry´i telefonla arayarak Halep ile ilgili görüştüğü aktarıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, görüşmenin ABD´nin girişimiyle gerçekleştirildiği belirtilirken, 'Sivillerin gönüllü tahliyesi ve militanların çıkışının sona ermek üzere olduğu Halep´in doğu mahallelerindeki durumun tamamen normalleşmesi dahil Suriye´deki çatışmanın aşılması ve Batı´nın himayesindeki muhalefetin daha önce ısrar ettiği müzakere sürecinin önkoşulsuz olarak yeniden başlatılması konuları ele alındı' dendi.

Moskova´da düzenlenen Rusya-İran-Türkiye dışişleri bakanları toplantısı hakkında ABD´li mevkidaşına bilgi veren Lavrov´un, Suriye hükümeti ve silahlı muhalefet arasında anlaşma sağlanmasının planlandığına ve Kazakistan´ın Suriyeli taraflar arasındaki görüşmeleri Astana´da yapılması teklifine dikkat çektiği aktarıldı.

Açıklamada, 'Bu, dış muhalefetin ültimatomları yüzünden uzun süredir çıkmazda olan BM nezdindeki Cenevre diyalogunun hızlanmasını teşvik edecek' ifadeleri yer aldı.

Telefon görüşmesinde ayrıca Filistin-İsrail çözümünün geleceği ve İran´ın nükleer programıyla ilgili anlaşmanın uygulanması da ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry´nin Lavrov´la telefon görüşmesi sırasında Rusya´nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov´un öldürülmesi nedeniyle başsağlığı dilediği belirtildi.

Kerry´nin, cinayetin ortaya çıkarılması için yardım teklif edildiği ifade edildi.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —