Tarih: 23.05.2022 16:35

Artan doğal gaz fiyatları ABD sanayi sektörünü sıkıştırıyor

Facebook Twitter Linked-in

ABD doğal gaz vadeli işlemleri bu yıl iki katına çıktı; bu, Amerikalıları ABD enerji endüstrisine ve hükümetine kızdıran perakende benzin ve dizeldeki artışlardan çok daha fazla.

Birçok endüstriyel şirket yöneticisi, bir zamanlar büyük bir doğal gaz ithalatçısı olan Amerika Birleşik Devletleri´nin gaz ihracatını durdurması ve kendi ihtiyaçlarına öncelik vermesi gerektiğine inanıyor. Ancak gaz üreticileri, daha fazla sondaj izni ile birlikte daha fazla ihracat kapasitesi için baskı yapıyor.

Amerika Birleşik Devletleri´ndeki kilit bölgelerdeki gaz üretimi, kısmen yetersiz boru hattı kapasitesi nedeniyle bu yıl yavaşladı. Kötü hava koşulları da üretimi azalttı ve talebi artırdı.

Yıllık maliyeti yaklaşık 100 milyon dolar artan plastik ve bina dış cephe kaplaması yapan şirketler, doğalgazdaki artıştan ağır şekilde etkilenmiş durumda olduklarını bildiriyor.

Termoplastik boruları kaynaştıran dev makineler yapan McElroy Manufacturing´in CEO´su Chip McElroy, 'Enerjiden gelen enflasyon, yaralanmaya bir sonraki hakarettir' diye ekliyor.

ABD doğal gaz vadeli işlemleri 2022´nin başındaki 3.730$´dan Cuma günü mmBtu başına 7.854$´a yükseldi, ancak Avrupa´nın 31$ ve Asya´nın mmBtu başına 24$´lık kıyaslamasının çok altında kaldığı gözlemleniyor.

Rus ithalatından vazgeçmeye çalışan Avrupa´dan gelen artan talep, analistlerin fiyatların yüksek kalmasını bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —