• BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,87% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2418,60% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59

Aselsan, Deniz Kuvvetleri İçin Gemi Radarı Geliştirecek

Aselsan, Deniz Kuvvetleri İçin Gemi Radarı Geliştirecek

ASELSAN `ın ilk kez böyle karmaşık bir radar geliştirme işini üstlenmesi sebebiyle CAFRAD Faz-1 radar projesi oldukça zor. AR-GE sürecinde ileri teknoloji konusunda yetersizlik söz konusu olabilir fakat ASELSAN, hâlâ kendilerinin, programa uyg

Zhongguo Xinwen

Türkiye, ülkenin en büyük savunma sanayi şirketi ASELSAN’a, yurt içi görevlerini yerine getirecek stratejik gemi konuşlu faz dizinli radar AR-GE, tasarım ve üretim işini verdi. Ağustos ayı başında, Türk Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ve ASELSAN anlaşma imzaladı.

Çok amaçlı faz dizinli radar modeli CAFRAD Faz-1, İsrail Uçak Sanayinin (IAI) iştiraki Elta Sistem tarafından AR-GE’si yapılan, derin deniz ve kıyı muharebelerini desteklemek için kullanılan, İsrail Donanması tarafından aktif gemilerin ekipmanlarının modernizasyonu ve yeni gemilerin inşasında kullanılması için seçilmiş, çok yönlü M-2258 gelişmiş hafif görev faz dizinli donanma radarının bir benzeri olacak.

ASELSAN `ın ilk kez böyle karmaşık bir radar geliştirme işini üstlenmesi sebebiyle CAFRAD Faz-1 radar projesi oldukça zor. AR-GE sürecinde ileri teknoloji konusunda yetersizlik söz konusu olabilir fakat ASELSAN, hâlâ kendilerinin, programa uygun olarak 2014-2018 yıllarında teslimatı tamamlayacakları konusunda iyimser. Sistemin AR-GE’sini hızlandırmak ve ulusal bilim-teknoloji kaynaklarının etkin kullanımı amacıyla ASELSAN, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile anlaşma imzaladı.

Bu projenin ilk aşaması, radar ışınlaması ve dönüşsüz düşman tanımlama sisteminin (IFF) AR-GE’si. İkinci aşamaysa uzaktan izleme ve çok amaçlı radar için zemin hazırlamak.

ASELSAN yetkilisi şunları söyledi: 'CAFRAD radarının ana anteni direk yapısı içinde yer alacak. Aynı zamanda radar prototipi, Türkiye’nin kendi imkânlarıyla geliştirdiği hava savunma firkateyni TF-2000 üzerine monte edilecek ve geminin, savaş yönetim ve bölgesel hava savunma füze sisteminde kullanılacak.“

Testler ve AR-GE çalışmaları 2014 yılından sonra başlayacak. (Çin haber ajansı Zhongguo Xinwen - 22 Ağustos 2013)



20.3° / 14.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor