Tarih: 23.05.2014 15:33

ASELSAN İle İki Büyük Anlaşma

Facebook Twitter Linked-in

Defence News

Askeri elektronik uzmanı Aselsan, Avrupa’nın en büyük havacılık şirketleri Airbus ve Rolls Royce ile iki ayrı çerçeve anlaşmasına imza attı.

Türkiye’nin en büyük savunma firması olan Aselsan, ILA Berlin Havacılık Fuarı esnasında Airbus ile anlaşma imzaladığını duyurdu. Anlaşma, sivil ve askeri havacılık, uydu iletişim, elektro-optik ve lazer sitemleri ile güvenli telsiz haberleşmesi üzerine iş birliğini kapsıyor.

Aselsan, Rolls Royce ile yapılan anlaşmayla motor kontrol sistemlerindeki fırsatların araştırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Açıklama da ayrıca Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat’ın “Airbus ile olan ortaklık, Aselsan’ın küresel piyasalara daha fazla erişim sağlamayı başarmasına yardımcı olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Aselsan açıklamasında, Rolls-Royce Müşteri İlişkileri ve Savunma Başkanı Bob Stoddart’ın sözlerinden alıntı yaparak, İngiltere merkezli şirketin “Türk firmasıyla yaptıkları çok olumlu geçen ilk müzakerelerin” ardından motor kontrol sistemleri ve motor sağlığı izleme sistemleri alanlarında Aselsan ile yakalayacakları fırsatları gördüklerini söylediğini belirtti.

Stoddard, “Türkiye Rolls Royce için önemli bir pazar ve bizim savaş uçağı, helikopter ve nakliye uçakları alanlarındaki savunma faaliyetlerimiz için heyecan veren işbirliği fırsatları sunuyor; ayrıca Türk Hava Kuvvetlerini güçlendiren ve genişlemekte olan motor filolarımıza destek sağlıyor.” şeklinde konuştu. (Defence News - 22 Mayıs 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —